Primarul Popa a dat de bani mulți! Reabilitează toate clădirile publice din Reșița! [VIDEO]

În timp ce foarte mulți primari se feresc de proiectele cu finanțare europeană, deoarece în cazul acestora se practică mai greu „zeciuiala”, clasica șpagă de 10 la sută, Nelu Popa s-a dus încă din prima sa zi de edil-șef la Agenția de Dezvoltare Regională Vest după bani europeni. Și a găsit destui!

Popa anunță transformarea spectaculoasă a municipiului reședință de județ. Cel puțin din punct de vedere arhitectural. După ce a dezvăluit că a demarat procedura pentru izolarea termică a nu mai puțin de 25 de blocuri din oraș, acum vine cu o nouă veste extraordinară. A identificat banii necesari cu care toate clădirile publice din Reșița pot fi reabilitate termic. Aici fiind incluse și schimbarea acoperișurilor, a tâmplăriei sau pardoselii. Practic, toate ar urma să îmbrace haine noi.

leader board 728 x 90 px

Nelu Popa a vorbit despre toate acestea cu ocazia vizitei pe care a făcut-o la Liceul Teoretic „Traian Vuia”, mai exact în vechea sală de sport, care astăzi nu mai e funcțională. „În trei luni se deschide o axă de finanțare pentru reabilitare energetică a clădirilor publice”, a spus primarul, care așteaptă acum implicarea tuturor șefilor de instituții publice, pentru că doar așa pot veni banii de la Uniunea Europeană. Popa a atras atenția în mod special directorilor de școli și grădinițe, deoarece acești bani sunt pregătiți și pentru unitățile de învățământ.