Primarul oraşului Sânnicolau Mare acuză: „Direcţia de Sănătate Publică Timiş a fost depăşită de situaţie pe perioada pandemiei”

Primarul oraşului Sânnicolau Mare s-a declarat dezamăgit de reacţia Direcţei de Sănătate Publică pe perioada pandemiei. Edilul nu se sfieşte să spună că DSP a fost complet depăşită de situaţie, după ce a vorbit cu mai mulţi colegi primari şi dă exemplu concret: lipsa de promptitudine a instituţiei în gestionarea singurului caz de coronavirus înregistrat la Sânnicolau Mare.

„O bulină neagră pe care aş atribui-o judeţului Timiş este legată de instituţia DSP-ului. Inclusiv la Sânnicolau Mare când am purtat discuţii am fost foarte dezamăgit de atitudinea celor de la DSP. Vreau să vă spun că în discuţiile mele cu alţi colegi primari toţi se plângeau de măsurile şi gradul de implicare a DSP-ului. Eu consider că Direcţia de Sănătate Publică ar fi trebuit să fie pionul principal în toată povestea asta, cel care se mişcă cel mai bine, care cunoaşte legislaţia şi care trebuie să ia măsuri în acest sens”, a precizat Dănuţ Groza, primarul oraşului Sânnicolau Mare.

„Toată lumea dădea din colţ în colţ

Groza dă exemplu concret gestionarea situaţiei de către DSP atunci când s-a aflat de singurul caz infectat în oraşul pe care îl conduce. Acesta spune că într-o sâmbătă a fost descoperit, iar DSP-ul abia luni a sunat să întrebe despre măsurile luate.

„Am fost total dezamăgit. Atunci când am avut confirmarea, într-o sâmbătă după amiaza la ora 17, că un cetăţean al oraşului a fost contaminat, am sunat la DSP. Toată lumea dădea din colţ în colţ. Vreau să vă spun că am sunat timp de două-trei ore, am aflat telefonic toate persoanele care au intrat în contact cu doamna respectivă. Împreună cu poliţia nu am mai aşteptat şi am impus măsura izolării acelor persoane în seara aceea, pe considerentul că atunci când ai un caz de coronavirus trebuie să acţionezi cu viteză maximă, nu a doua sau a treia zi. Cei de la DSP m-au sunat abia luni după-amiază, când noi sâmbătă luaserăm măsurile de izolare şi m-au întrebat ce măsuri am luat. Abia luni m-au sunat să mă întrebe ce măsuri am luat sâmbătă. Deci care e rolul lor acolo?”, a mai precizat primarul.

Dănuţ Groza sublinează importanţa acestei instituţii şi rolul ei în a gestiona situaţii limită. Tocmai de aceea, la conducere trebuie să vină oameni competenţi, spune primarul, pentru că pe perioada pandemiei DSP a fost depăşită de situaţie.

„Ştiu că s-au schimbat într-o lună şi jumătate trei directori, foarte bine, să se mai schimbe, dar trebuie să vină cineva care e competent, pentru că noi discutăm într-o situaţie de genul acesta despre viaţă şi moarte. Cred că DSP-ul a fost depăşit de întreaga situaţie. Spun asta în ceea ce mă priveşte pe mine şi am mai avut discuţii şi cu alţi colegi primari care mi-au spus acelaşi lucru. Eu zic că nu şi-au făcut treaba bine şi poate acum, când se încheie toată povestea asta, cineva să aibă curiozitatea să facă o analiză, să verifice acolo unde au fost situaţii COVID  şi să vadă dacă s-au mişcat aşa cum trebuia sau nu. Eu unul am fost total dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat acolo”, a încheiat Dănuţ Groza.