Primarul Nicolae Robu promite că timișorenii vor beneficia de un transport public în condiții decente. Edilul anunță 50 de noi troleibuze!

În ultimii ani, una dintre marile probleme ale Timișoarei, de care se plâng cetățenii, a fost transportul în comun. Pe multe linii, inclusiv pe trasee importante, cu mulți călători, existau puține mijloace de transport, în principal și din cauza șoferilor tot mai puțini sau care demisionau. Primarul Timișoarei spune însă că în curând situația se va îmbunătăți considerabil.

Primăria intenționează să achiziționeze noi troleibuze pe fonduri europene. „Am predat și ultimele completări care ne-au fost cerute la proiectul achiziționării de troleibuze. Vestea bună este că nu vom primi pe acest proiect 30 de troleibuze, așa cum am anunțat la un moment dat, ci 50 de troleibuze, sau, în orice caz, peste 40. Suntem asigurați. Dacă adăugăm încă 50 de troleibuze la tot parcul pe care l-am constituit în ultimul timp, putem afirma fără îndoiala că Societatea de Transport Public va ajunge într-un an, un an și jumătate, excelent la acest capitol”, a declarat Nicolae Robu.

Urmează tramvaie și autobuze noi

Edilul spune că Primăria dorește să cumpere în curând și 16 tramvaie noi, articulate, dar și 40 de autobuze electrice. Deocamdată, STPMTM a suplimentat numărul mijloacelor de transport pe șapte luni: tramvaiele 4, 7, plus reînființarea liniei 6, pe troleibuzele 15 și 16, pe autobuzul 33, dar și pe linia 5, una pe care în prezent circulă minibuze.

De altfel, linia 5 devenise un mic „coșmar” pentru călători, care stăteau mai mereu înghesuiți ca sardinele. Robu spune că problema s-a rezolvat. „Am feedback-uri foarte bune, recente, de la cetățenii care folosesc frecvent linia 5 că în loc de trei minibuze, am pus patru și se circulă cu o frecvență sensibil mai bună și nu mai este înghesuiala care era până acum”, a punctat primarul Timișoarei.

Angajările de șoferi continuă

Pentru a compensa problema serioasă a lipsei de șoferi, Societatea de Transport Public a început să facă angajări. Zona de recrutare nu este doar orașul Timișoara, ci și alte localități din județ, dar nu numai. Explicația este legată de disponibilitatea mai mare pentru a deveni șoferi a celor din regiuni cu locuri de muncă mai puține. „Am reușit să angajăm șoferi și mai avem pe procedură încă circa opt-zece. Asta ne-a permis să suplimentăm numărul de mijloace de transport pe mai multe linii. N-am stat să ne lamentăm că nu găsim. Am constatat că e greu de găsit”, a spus, pe această temă, primarul Robu.

Sursă foto: radiotimisoara.ro