Primarul Nicolae Robu, în buza campaniei electorale: „Unii latră toată ziua, simțindu-se probabil slabi”

Mesaj agresiv lansat de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, înainte cu doar câteva zile de debutul campaniei pentru alegerile locale. Edilul local a făcut referire la persoane care „latră”, într-o comparație în contextul unei relatări despre animalele de companie ale timișorenilor.  

Edilul local a povestit că a fost într-o vizită de precampanie în Parcul Adolescenței din zona Girocului, unde a discutat cu mai mulți cetățeni, unii dintre aceștia plângându-se de lipsa unei canisite pentru câinii de talie mică.

„(…) Parcurile sunt sfinte. Trebuie să fie întreținute excepțional. Trebuie să vedem și pentru iubitorii de câini mici cum facem, să amenajăm o canisită dedicată lor, să nu îi deranjeze pe cei ce vin cu copilașii. Și chiar dacă e vorba de niște cățeluși, oamenii spun «am vrea să nu fie câini», să fim numai noi cu copiii. Pe de altă parte, iubitorii de câini, și ei își au drepturile lor și ne preocupă și ei. Am făcut o canisită acolo, dar trebuie una pentru câinii mici, că ați văzut ce se întâmplă când unul mic este lângă unul mare, cel mic se simte amenințat și devine el agresiv, latră, se zbate și trebuie și trebuie să le asigurăm și acestor animale frumoase condiții de a se simți și ele bine și stăpânii lor lângă ele. Acest comportament al celor slabi față de cei puternici văd că este valabil și la scară umană. Și aici vedem că unii latră toată ziua, probabil din complexul pe care îl au simțindu-se slabi.”, a spus Nicolae Robu.

Primarul a adus din nou în discuție faptul că este dedicat „trup și suflet” orașului pe care îl conduce, dar admite și că poziția îi oferă situații de suferință. „Robu deranjează pe foarte multă lume și deranjează nu numai aici în Timișoara și prin alte cercuri. De ce? Pentru că Robu nu este șantajabil, nu este manipulabil de către nimeni. Am poziția mea fermă, cinstită, ultracinstită, ca să îi mai irit pe hateri, și de aceea sunt și vocal pentru că nu mi-e frică de nimeni. Nu am făcut ilegalități, nu fac ilegalități, eu sunt trup și suflet dedicat orașului meu, cetățenilor orașului meu odată ce am candidat la această funcție. Mai și sufăr, dar sunt puternic. Oamenii puternici nu înseamnă că nu suferă. Sufăr și sufăr mult. Dar fiind puternic, am și puterea de a suferi, capacitatea de a îndura. E foarte ridicată această capacitate. Nu mă doboară nimeni.”, s-a destăinuit primarul.