Primarul Nelu Popa își tunde iarba de pe terenurile firmei sale cu angajații Primăriei! În campania electorală cosea singur, de 20 de ori mai ieftin!

Edilul-șef al Reșiței s-a transformat incredibil după seara de 5 iunie, când cei mai mulți dintre reșițeni i-au acordat votul de încredere. Dacă în campania electorală ștergea pe jos cu Ioan Crina și îl acuza de sifonarea banului public, dând exemplu lucrările de cosire din parcul industrial, acum apelează la angajații din subordine pentru a executa lucrări similare la una din firmele în care este acționar! La un preț excelent!

Ședința ordinară a Consiliului Local Reșița a fost transformată și astăzi într-un adevărat circ. În principal de primarul Nelu Popa, care se comportă de parcă ar fi într-o permanentă campanie electorală, fiind mai interesant să arunce săgeți otrăvite către tabăra social-democrată, să demonstreze furăciunile pe care le-ar fi făcut Stepanescu și Crina decât să vină cu ceva concret pentru Reșița. Numai că, așa cum spune proverbul, când semeni vânt, culegi furtună.

„Talicons a avut patru sau cinci lucrări de vreo 3 miliarde de lei vechi, făcute în martie, aprilie, mai și iunie! Cred că ceea ce au nevoie grădinițele e sub suma asta. S-au făcut niște reparații la camera 23, 24, 25 la Blocul 800, pe la Moniom. Fiți pe pace, că banii sunt pe mâini bune!”, i-a strigat Popa consilierului local PSD, Mirel Sabo. Total nedumerit de atacul gratuit al primarului, Sabo i-a replicat pe un ton elegant: „Sunt doar angajat al acelei firme, sunt contabil, nu știu ce vreți să insinuați!”

Dar Popa nu s-a limitat la atât, l-a luat la țintă pe Valentin Lupșa, un alt ales PSD care a îndrăznit să deschidă gura: „Domnu’ Lupșa, spuneți și dumneavoastră publicului cum ați cântărit la stația de asfalt, cum făceați calculele, când firma Speed Prod făcea asfalt acolo!” „Eu sunt consilier juridic la Speed Sprod, nu cântăresc bitumul!”, a replicat Lupșa. Popa a ținut să aibă ultimul cuvânt: „O să aveți mult de lucru ca și consilier juridic în următoarea perioadă, vă spun eu!”

În dialogul dintre primar și cei doi consilieri a intervenit fostul deputat Ionuț Chisăliță, încercând să oprească tirul acuzațiilor. „Aceste discuții extrem de personale nu știu dacă își au rostul în Consiliul Local. (…) Sper să nu fiu pus în situația regretabilă de a face ce ați făcut dumneavoastră în această ședință de Consiliu Local, atacând doi consilieri care au un loc de muncă. Nu cred că poate cineva interzice cuiva dreptul la muncă. Nu e vina lui că societatea respectivă lucrează cu o instituție sau alta. Cred că vă depășiți atribuțiile, domnule primar!”, l-a avertizat Chisăliță pe Popa.

Valentin Lupșa a ținut cu orice preț să i-o plătească primarului Popa și a dezvăluit un aspect mai mult decât interesant. „Dacă se poate, cineva de la Întreținerea Patrimoniului, să ne spună dacă, în perioada 5-11 august, s-au prestat servicii de cosirea ierbii, pe terenuri private, în centrul Reșiței. Dacă da, în ce bază?!”, a solicitat consilierul PSD. „Da, dar au fost plătite! Sunt toate documentele necesare!”, a răspuns reprezentantul Direcției de Întreținere a Patrimoniului. Nelu Popa s-a simțit vizat și a intervenit: „Să vă explic eu. Sunt două firme, una în care eu sunt acționar, între «Diamant» și blocul care e în construcție, și mai e una dincolo, a lui Costel Ciobanu, care aveau iarba mare. Am întrebat dacă fac servicii pentru terți, să facă o ofertă să-mi tundă iarba și i-am rugat să-l caute și pe Costel Ciobanu, să facă același lucru ca să nu ne aducem noi cosași pe acolo. Ok?! S-a făcut deviz de lucrări, s-a emis factură, s-a plătit și s-a făcut lucrarea! Dacă vreți, vă dau documentele să le vedeți!”.

Practic, Nelu Popa a ales să plătească pentru niște servicii pe care cu doar câteva luni în urmă le desființa. „Eu am în întreținere la Văliug o pârtie de 3 hectare pe care o tund de două ori pe an, cu angajații mei, patru flăcăi, în două zile. Și mă costă cam 10 milioane de lei vechi! Suprafața din parcul industrial aș face-o cu 50 de milioane de lei vechi! Practic, Primăria a făcut lucrarea asta aproape de 20 de ori mai scump decât aș face-o eu. Eu, cu socru-miu, cu nea Mitică de 75 de ani și fiu-meu, care ne aduce brânză, slănină și ceapă, cosim tot parcul ăla într-o săptămână! Cu o motocositoare îl poți termina în jumătate de zi! Așa se cheltuiesc banii în Primărie! Primăria e o găleată din care curge! Există varianta în care s-au sifonat banii ăștia, dar există și varianta de a continua acel mod de existență, de a menține niște locuri de muncă artificiale”, afirma Popa în luna martie. Să fi plătit omul de afaceri Nelu Popa niște servicii umflate de vreo 20 de ori, să se fi ieftinit serviciile la Direcția de Întreținere a Patrimoniului sau o fi beneficiat de prețuri preferențiale?! Aflăm răspunsul după ce primarul Nelu Popa va prezenta devizul de lucrări!

CITEȘTE ȘI:

Nelu Popa, invitat să taie boscheții din Reșița! Pe doi lei, nu pe sute de milioane, ca în parcul industrial!