Primarul Nelu Popa, bătut măr de-un coleg!

Plecat în weekend la o întrunire de partid organizată în Ardeal, primarul Reşiţei a căzut victimă propriilor porniri. Surse liberale susţin că Nelu Popa s-a pus la Cluj cu cine nu trebuie, fiind trădat de un apropiat. 

Primarul Nelu Popa a participat sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Congresul Ligii Aleșilor Locali (LAL) ai PNL. Cei 12 mii de consilieri locali și județeni, precum și cei o mie de primari liberali au fost reprezentați de către 978 de delegați din toată ţara, dacă e să ne luăm după un comunicat al PNL trimis presei centrale, nu şi nouă.

Cu acest prilej a fost desemnată noua conducere LAL. Preşedintele ales, Gheorghe Flutur, nu a avut contracandidat. Nu la fel au stat lucrurile când a urmat alegerea prim-vicepreşedinţilor şi a vicepreşedinţilor. Cel puţin, nu atunci când a intrat în cursă primarul Reşiţei, Nelu Popa, aflăm din anunţul făcut pe pagina de Facebook a Organizaţiei Judeţene PNL Hunedoara.

Bătut la scor! 4-1!

Dacă din comunicatul PNL preluat de câteva ziare centrale reiese că vicepreşedinte pe Regiunea Vest LAL a devenit primarul Devei, Nicolae Florin Oancea, peneliştii hunedoreni ne-au informat că acesta nu a candidat de unul singur.

„Colegul nostru Florin Oancea, (sic!, n.r.) a fost ales Vicepreședinte regional (Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin) în cadrul Ligii Aleșilor Locali, cu 432 de voturi, iar contracandidatul său Ioan Popa, primarul municipiului Reșita, a primit doar 104 voturi“, anunţă PNL Hunedoara, organizaţie care nu ezită să fie şi ironică: „Felicitări domnului primar Ioan Popa, pentru rezultatul obținut și succes în administrarea municipiului Reșița!“

Culmea ironiei, felicitările adresate învinsului vin din partea organizaţiei judeţene care a fost susţinută la recentele alegeri pentru Primăria Deva tocmai de liberali din Organizaţia Municipală Reşiţa a PNL, care este condusă de Nelu Popa! Reamintim, în 5 noiembrie 2017, la Deva au avut loc alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar, acestea fiind câştigate de Florin Oancea cu 42% din voturi. În ziua de 3 noiembrie, ultima din campania electorală, candidatul Oancea fusese susţinut chiar la Deva de un numeros grup de liberali din Caraş-Severin. „Delegaţia de peste 300 de liberali cărăşeni a fost condusă de către preşedintele Filialei PNL CS, senatorul Marcel Vela şi secretarul general, Ovidiu Rădoi“, anunţa în 3 noiembrie PNL Caraş-Severin.

Despre Florin Oancea să mai spunem că a intrat în PNL în 1998, iar între anii 2003-2012 a fost președintele Organizației Municipale PNL Deva. În perioadele 2004-2010 şi 2016-2017 a fost viceprimar al municipiului Deva, iar în 29 noiembrie a.c. va fi învestit primar.

Al treilea rateu politic

Deşi Nelu Popa nu obişnuieşte să piardă competiţiile electorale la care îşi propune să participe, acesta este deja la al treilea rateu politic, toate produse în interiorul PNL!

Prima oară s-a întâmplat în urmă cu 5-6 ani. Anunţat ca viitor candidat din partea PNL (aflat în alianţa USL, respectiv PNL-PSD) pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, deţinută de Sorin Frunzăverde (PDL), Nelu Popa s-a văzut nevoit să se dea mai apoi la o parte. În preajma alegerilor, Frunzăverde avea să intre în organizaţia condusă de Marcel Vela, garantându-i-se astfel susţinerea PNL pentru funcţia vizată de Nelu Popa. Victimă a acelui troc curat murdar, Popa a refuzat apoi să rămână pe listă cu Frunzăverde la acele alegeri.

A doua mişcare politică neinspirată a făcut-o înaintea recentelor alegeri din cadrul PNL Caraş-Severin, când Nelu Popa a anunţat degeaba că va candida pentru preşedinţie, împotriva lui Marcel Vela. În ultimul moment, probabil realizând că Vela avea o susţinere mai mare în rândul delegaţilor cu drept de vot, Popa a făcut pasul înapoi.

Înfrângerea de acum, de la Cluj, spun surse liberale că era previzibilă pentru cunoscători. Cu o zi înaintea Congresului LAL, Florin Oancea a participat la Oradea, în fieful primarului Ilie Bolojan, prim-vicepreşedinte PNL şi considerat apropiat de Nelu Popa, la dezvelirea statuii lui Ion I. C. Brătianu. Acolo ar fi primit Oancea asigurări că va avea o susţinere arhisuficientă la Congresul LAL.

Aşadar, în structurile de conducere naţionale ale PNL rămâne un singur liberal din Caraş-Severin, senatorul Marcel Vela. Dar nici acesta nu mai deţine vreo funcţie politică importantă, având doar calitatea de membru al Biroului Politic Naţional, datorită funcţiei deţinute la nivelul organizaţiei judeţene. Pe care şi-a menţinut-o fără emoţii tocmai datorită lui Nelu Popa, cel care l-a lăsat pe Vela să candideze singur.

Până la urmă, vorba liberalilor din Deva: Succes domnului primar Ioan Popa în administrarea municipiului Reșița! Adevărul e că noi, reşiţenii, atâta ne dorim. Ca Nelu Popa să facă treabă la primărie.

CITEŞTE ŞI: Marcel Vela: „Eu l-am convins și susținut pe Nelu Popa! La fel voi face și în 2020, indiferent de speculațiile sau dorințele unora ori altora!”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/