Marcel Vela: „Eu l-am convins și susținut pe Nelu Popa! La fel voi face și în 2020, indiferent de speculațiile sau dorințele unora ori altora!”

Liderul PNL Caraș-Severin a ținut să aibă un drept replică după ce a citit articolul „Primarul Popa bătut măr de un coleg”, publicat astăzi de expressdebanat.ro, drept la replică pe care îl redăm integral.

„Referitor la un așa zis prim rateu politic al lui Nelu Popa prin «trocul murdar» din 2012 chipurile făcut de mine, din respect pentru cititorii Dumneavoastră și pentru adevărul istoric, trebuie să precizez următoarele :

  • În anul 2012, din luna februarie Nelu Popa nu a mai dorit să candideze pentru CJ din partea USL, din motive personale, nicidecum politice sau concurențiale.
  • Conducerea USL de la nivel central a impus într-o ședință cu președinții și secretarii partidelor din USL (PNL și PSD) ca alternativă că să candideze Marcel Vela, PNL, la Consiliul Județean, PSD-ul având deja candidat la Primaria municipiului Reșița.
  • În situația în care eu am promis caransebeșenilor că voi candida pentru un nou mandat de primar, am găsit în câteva zile o variantă care a rezolvat rapid situația, cât și problema moțiunii de cenzură pe care USL intenționa să o depună în Parlament.

Astfel, în aprilile 2012 Guvernul Ungureanu a căzut exact cu voturile aduse de această mutare politică și în luna Mai 2012 a fost investit guvernul Ponta, USL.

Că am făcut bine sau rău cu acea decizie, vor judeca cititorii Dumneavoastră și istoria, dar dacă ar fi acum din nou anul 2012, trebuie să fiu sincer și să recunosc că nu aș mai lua acea decizie. Pentru că regimul Basescu oricum ar fi pierdut alegerile generale din decembrie 2012 și USL ar fi câștigat alegerile la CJ, indiferent de candidat.

  • Crezând în Nelu Popa și atunci și acum, eu am fost cel care l-a convins și susținut ca să candideze în anul 2016 la Consiliul Județean sau la Primăria Reșița.

La fel voi face și în 2020, indiferent de speculațiile sau dorințele unora ori altora”, a comentat Marcel Vela.

CITEȘTE ȘI:

Primarul Nelu Popa, bătut măr de-un coleg!