Primarul Nelu Popa aruncă mănuşa la jumătatea mandatului! Oamenii de afaceri din Reşiţa, invitaţi să decidă viitorul oraşului!

explo 1000x200

Mişcare inedită pentru municipiul Reşiţa făcută de primarul Nelu Popa. Acesta invită oamenii de afaceri din oraş la o discuţie despre prezentul şi viitorul Reşiţei, despre modul cum propun antreprenorii reşiţeni dezvoltarea urbei! Întâlnirea va avea loc marţi, 5 iunie 2018, dată la care se împlinesc doi ani de la alegerile locale din 2016. 

Aflat la jumătatea mandatului de primar, perioadă în care alături de echipa sa a pus bazele a numeroase proiecte edilitare promise în campania electorală, Nelu Popa simte că Reşiţa a ajuns la o răspântie. Ca orice edil, ştie care sunt nevoile unei comunităţi, iar după doi ani în fruntea Primăriei, Nelu Popa ştie cel mai bine pe ce surse de finanţare se poate baza municipalitatea. Dar capitalul cel mai de preţ al acesteia sunt oamenii cetăţii.

În goana după atragerea de investitori, aproape uităm că Reşiţa are parte în permanenţă de investiţii private. Oricât de mici şi, poate, insesizabile ar fi acestea, ele constituie o certitudine. Ne referim acum la oamenii de afaceri din oraş, nu puţini cu business-uri de succes, fără de care Reşiţa chiar ar fi un oraş mort, cu locuri de muncă doar în sectorul bugetar! Or, iniţiativa lansată la jumătatea mandatului de primarul Nelu Popa tocmai pe aceşti întreprinzători îi vizează. Pe ei, iar prin intermediul lor, vizează întreaga Reşiţă!

Reşiţa, încotro? Oamenii de afaceri au cuvântul!

Municipalitatea informează că primarul Ioan Popa lansează o invitaţie către antreprenorii reşiţeni pentru a participa la o discuţie în care să le prezinte proiectele administraţiei publice, prezente şi viitoare. Să le solicite puncte de vedere cu privire la modul în care se doreşte dezvoltarea municipiului. Şi, nu în ultimul rând, să discute noile reglementari legislative legate de parteneriatele public-private.

Prezentăm mai jos invitaţia adresată de primarul Popa oamenilor de afaceri din Reşiţa.

INVITAŢIE

Stimaţi parteneri,

1000x100 casa brutarului
tmc 640

În comunităţile moderne ale lumii, administrarea problemelor publice se realizează, în tot mai mare măsură, prin consultarea şi luarea deciziilor cu ajutorul experţiilor, organizaţiilor profesionale şi asociaţiilor patronale.

Astfel, a fost recunoscută treptat capacitatea acestor actori de a se implica dincolo de puterea limitată a administraţiilor locale. Primăriile pot deveni, cu o asemenea abordare, centrul operaţional al unor reţele care implică mulţi actori sociali capabili să mobilizeze resurse complexe, în afara cadrelor instituţionale ale unei administraţii publice.

Consider că expertiza dumneavoastră managerială ne-ar fi extrem de folositoare în luarea deciziilor cu privire la viitorul oraşului şi la dezvoltarea lui, în consens cu cerinţele comunităţii.

În acest context, vă invit la o discuţie punctuală pe acest subiect şi nu numai, marţi, 5 iunie, ora 12.30, la Restaurant Nera.

Cu stimă,

Primarul Municipiului Reşiţa,

Ioan Popa

banner maxagro