Direcția de Sport și Tineret Caraș-Severin, împărțită între Consiliul Județean și primării

Consilierii județeni și-au dat miercuri, în ședință ordinară, acordul de principiu pentru a prelua patrimoniul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, mai puțin bazele sportive ale cluburilor, care vor ajunge la primăriile pe raza cărora acestea se găsesc.

„Ne-am dat acordul de principiu pentru preluarea acestor imobile, cu observaţii la fiecare imobil în parte, legate de apartenenţa acestora, de existenţa sau nu a CF-urilor, de drepturi de proprietate, de existenţa sau nu a clădirilor. Continuăm să avem o corespondenţă cu Ministerul Dezvoltării şi cel al Tineretului şi Sportului. În momentul în care le vom lua în administrarea noastră şi dacă se va pune problema întreţinerii, va trebui să identificăm fonduri la nivelul bugetul Consiliului Judeţean. Unele sunt în stare de funcţionare, cum este cazul Centrului de Agrement de la Râul Alb, însă celelalte se află într-un stadiu avansat de degradare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

CITEȘTE ȘI: Caraş-Severin, judeţul cu cele mai multe tabere școlare în paragină! Ruine conservate pentru a fi aruncate pe capul UAT-urilor!

Decizia a fost luată ca urmare a desfiinţării direcţiilor judeţene de tineret şi sport, a cluburilor sportive departamentale şi a caselor de cultură a studenţilor, la nivelul judeţelor. Pentru preluarea imobilelor însă din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului în domeniul public al judeţului Caraş-Severin, este nevoie ca situaţia juridică a acestora să fie clarificată, consilierii județeni exprimând doar un acord de principiu.

O altă veste bună ar fi că Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ar urma să se mute într-o clădire mult mai potrivită activității desfășurate, mai exact în Ateneul Tineretului din Reșița.