Primarul Mălăiescu nu vrea infocentre turistice! „Nu poți să faci o astfel de promovare fără infrastructură!“

Niciodată nu le-am văzut sensul acestor centre de informare turistică! Afirmația aparține primarului orașului Oțelu Roșu, care nu a fost interesat să depună un proiect pentru accesarea de fonduri europene în acest sens.

În afară de faptul că Primăria se angajează să mai scoată bani de la buget pentru salariații centrului, pentru utilități și cota parte în proiect, cât de folosite sunt aceste centre?, se întreabă Luca Mălăiescu, comparând centrele din comunele de pe Valea Bistrei sau centrul din Caransebeș.

„Promovarea se face în primul rând prin condițiile pe care le oferi, apoi pe internet, nicidecum prin centre turistice! Faci promovare la ce? La Poiana Mărului, cu un drum în stadiul care este?! Nu poți să faci o astfel de promovare fără infrastructură, atât până în stațiune, cât și în stațiune. La Zăvoi câți credeți că au călcat pragul acelui centru de promovare care este amplasat lângă primărie, în loc să fie la întretăierea de drum național spre Poiana Mărului. La Zăvoi, sau la Marga, sau în altă zonă a județului, nu știu dacă intră 5 turiști pe an”, spune Luca Mălăiescu.

Acesta a mai dorit să adaugă că, dacă suntem serioși și tratăm cu seriozitate această problemă, turismul se rezolvă de la sine. „Este decizia Uniunii Europene, dar eu cred că europarlamentarii pe care-i avem noi, România, la Bruxelles, indiferent de culoarea politică, trebuia să trateze cu mai multă seriozitate această problemă a alocării de bani, pentru că dacă acești bani erau alocați pe alt domeniu în România, aveam mai mult de câștigat. Pentru că unde te uiți vezi un centru de informare turistică și, dacă adunăm acești bani care s-au investit în România, dacă erau investiți în școli sau în altceva, aveam mult mai mult de câștigat”, spune șeful administrației publice locale din Oțelu Roșu.