Primarul Lugojului a depus jurământul! Claudiu Buciu: „Am scăpat orașul de o conducere toxică”

Noul primar al municipiului Lugoj, Claudiu Alexandru Buciu, a fost învestit astăzi, iar preluarea mandatului a debutat la fel de tare și direct precum campania electorală. Ținta a fost vechea administrație a orașului și fostul primar Francisc Boldea.

„Acest jurământ l-am depus în mintea și sufletul meu cu ani buni în urmă, când am vrut să mă implic pentru a face ceva pentru această comunitate. Primul pas propus, s-a împlinit în 27 septembrie când am scăpat orașul de o conducere efectiv toxică. Am descoperit un lucru incredibil, faptul fostul primar i-a plătit abonamentul de telefon nepoatei sale, pentru opt ani de zile. Îmi cer scuze că vă dau acest exemplu, dar mă gândesc că dacă a fost în stare să facă asta, ce a făcut cu restul lucrurilor din oraș. Am fost și la o întâlnire la Apele Române unde mi s-a spus că din cauza faptului că stația de epurare nu funcționează, deși s-au investit în ea 6 milioane de euro, și a fost recepționată în 2013, din 1 noiembrie vom primi penalități de 6.000 de lei pe zi, adică 180.000 pe lună pentru că deversăm ape neepurate”, a spus Claudiu Buciu la învestire.

La ceremonie, pe lângă prefectul Liliana Oneț, aflată la prima învestire de primar în județul Timiș, au mai fost prezenți rectorul și deputatul Marilen Gabriel Pirtea, senatorul Alina Gorghiu, profesoara Pia Brînzeu, ambasadorul Vasile Popovici și maestrul Silviu Orăvițan.

leader board 728 x 90 px

Pe lângă primarul Claudiu Buciu, au depus jurământul și 15 consilieri locali: Bogdan Ștefan Blidariu, Cristian-Dorinel Cornean, Ionel Dănuț Cliciovan, Diana Maria Szucs, Mihai Agache, Sorin-Ciprian Jivulescu, Adrian-Doru Serendan, Nicoleta Mîrșevină și Ioan Câmpean (de la PNL); Nicu Bădina, Iosif Crăciunescu și Cristian Galescu (de la PSD); Daniela Țepeș-Paleu, Paul Sebastian David și Lajos Ernestin Vari (de la USR PLUS).