Școala din Moșnița Nouă, eligibilă pentru finanțare prin Compania Națională de Investiții

Un proiect important din Moșnița Nouă este considerat eligibil pentru finanțare prin Compania Națională de Investiții. Este vorba despre noua școala din comună, cu o suprafață desfășurată de 3.200 de metri pătrați.

Proiectul propus spre finanțare prevede realizarea a nouă săli de clasă pentru ciclul primar și gimnazial, patru laboratoare, o bibliotecă, videotecă tip sală de curs interactiv, o sală multifuncțională, una de sport cu vestiare și dotări, dar și o sală de mese și spații pentru personalul didactic și administrativ. Evaluat la 19 milioane de lei, proiectul a fost aprobat, de CNI, pe lista sinteză. Asta înseamnă că este eligibil pentru finanțare, dar mai trebuie îndepliniți anumiți pași.

leader board 728 x 90 px

„În momentul în care ajunge în lista sinteză urmează pașii concreți ai investiției. Practic, putem considera că suntem eligibili pentru finanțare. Dar de aici încolo mai sunt foarte mulți pași până ajungem la concretizarea lucrurilor. O să înceapă CNI-ul să ne trimită o grămadă de adrese în care ne aduc la cunoștință pașii următori. Sunt multe lucruri de făcut de acum încolo. Poate să mai dureze și un an, doi până la terminarea documentației”, a explicat Florin Bucur, primarul din Moșnița Nouă.

Capacitatea estimată maximă este de 420 de elevi.

În Moșnița Nouă se vor construi, tot prin CNI, un bazin de înot în valoare de aproape nouă milioane de lei și o bază sportivă.

Sura foto: tion.ro