Primarul Luca Mălăiescu, revenit de la Ambasada Chinei: „Oţelarii plecați afară se vor întoarce, dar nu pe salarii mici!“

Speranța moare ultima chiar și pentru oțelarii de pe Valea Bistrei. Deși nu mai se arată niciun investitor interesat de combinatul siderurgic din oraş, primarul Luca Mălăiescu spune că doar aici ar putea să apară o investiție majoră. Pentru 2019 speranțe ar fi din partea oamenilor de afaceri din China, însă nu este nimic oficial.

Edilul orașului Oțelu Roșu a participat la sfârșitul anului la o întâlnire oficială la Ambasada Chinei din București, pentru a cunoaște noul ambasador și a relua discuțiile cu privire la potențialul economic al Văii Bistrei.

„Am fost invitat la Ambasada Chinei la București, pentru că a fost desemnat un nou ambasador și și-a exprimat dorința de a ne cunoaște. M-a sunat consilierul dânsului să mă întrebe ce mai știu de combinat, dacă s-a vândut, nu s-a vândut. Singura speranță a noastră, care e din ce în ce mai mică, se referă la combinat, pentru că altceva în oraș, doar dacă vin investitori mai mici de 50-100 de locuri de muncă. Eu spun că este din ce în ce mai dificil, pentru că ne confruntăm cu lipsa forței de muncă. Cei care sunt plecați afară se vor întoarce, dar nu pe salarii mici, pentru că deja s-au obișnuit cu alt nivel de trai”, ne-a precizat primarul orașului Oțelu Roșu.

Edilul a menționat că la Ambasada Chinei a fost o discuție de informare. Luca Mălăiescu spune că, pentru a atrage investitori, a încercat să ofere condiții de dezvoltare cât mai bune.

„Am reușit și am asfaltat chiar și zona industrială din Gai, acolo unde avem teren cu toate utilitățile la dispoziție și să sperăm că se va găsi până la urmă un investitor care va alege orașul nostru. Așa… au mai venit, dar am avut de exemplu doritori pentru o fabrică de colectare a laptelui, aici, la noi în zonă sau în zona Văii Timișului, Teregova, partea aceea. La noi nu au mai venit, au fost foarte interesați de colectare. O să vedem în 2019”, a mai spus Luca Mălăiescu.