Primarul Luca Mălăiescu, în aşteptarea finanțării europene de peste 13 milioane de euro pentru două proiecte de reabilitare energetică

Primarul orașului Oțelu Roșu s-ar zice că râde cu un ochi și cu altul plânge. Și asta pentru că este pe cale să obțină sume importante de bani pentru investiții în reabilitarea termică a două clădiri publice importante, însă proiectele au o cofinanțare mare și asta ar da bugetul orașului peste cap.

Două proiecte sunt în evaluare la ADR Vest pe programul SUERD, care ar putea aduce milioane de euro la buget, cu costuri foarte mari din partea administrației publice locale, care ar trebui să acceseze un credit pentru susținerea cofinanțării, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.


„Sper să se aprobe cele două proiecte de reabilitare termică atât a clădirii Spitalului Orășenesc, cât şi a Liceului Bănățean. Amândouă au o valoare de 13,74 milioane de euro. Sunt fonduri europene importante pentru investiții în orașul nostru, pentru care va trebui să găsim soluții de cofinanțare, pentru că sumele sunt foarte mari pentru bugetului nostru”, ne-a declarat primarul orașului Oțelu Roșu.

La Spitalul Orășenesc și la liceul din orașul de pe Valea Bistrei vor avea loc schimbări importante dacă finanțarea va fi aprobată. Vor fi schimbate geamurile, ușile, acoperișul celor două clădiri, se va realiza izolația termică și se vor monta centrale termice, toate acestea în scopul reducerii facturii la utilități și pentru confortul bolnavilor și al cadrelor medicale de la spital, dar și al elevilor și cadrelor didactice de la liceu.