Afară-i vopsit gardul…! Administrația lugojeană a împânzit orașul cu bannere electorale, dar nu vede gropile din carosabil!

Filiala lugojeană a PSD, din care face parte și primarul Francisc Boldea, a furat startul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, împânzind municipiul cu bannere pesediste de publicitate electorală.

…asta în timp ce Lugojul este plin de gropi și denivelări. Culmea e că prin cartiere, dar și zone mai apropiate de centru, sloganul „Împreună cu lugojenii, spre Europa” tronează chiar deasupra străzilor desfundate.

Primarul Francisc Boldea spunea că se bazează în perioada imediat următoare pe reparațiile de carosabil „la rece”, metodă care a însemnat câteva cârpeli, mai mult sau mai puțin vizibile, inclusiv pe Podul de Fier. Pe alte străzi, dat tot în zona ultracentrală, s-a patentat o nouă „metodă la rece”: se ia o groapă mare în asfalt, se umple cu pământ și pietre, mașinile trec peste, amestecul se tasează și drumul e gata nivelat! Noua „metodă la rece” tinde să devină soluția de avarie preferată a cetățenilor care s-au săturat să tot dea cu mașinile în gropi.

Pe de altă parte, primarul Francisc Boldea, care este și președintele filialei lugojene a PSD, a declarat că acțiunea este una de precampanie, astfel că nu a încălcat legea.

„Conform legii, începând cu alegerile din 2016, tot ce era voie în campanie acum putem să o facem înainte de aceasta. Până la data de 23 aprilie, când se dă startul campaniei electorale, diferite partide cer aprobare, conform legii, la autoritatea locală. La Lugoj, PMP-ul a cerut aprobare pentru bannere și panouri, USR-ul pentru strângere de semnături și PSD-ul pentru bannere. Acestea trebuie date jos până în 23 aprilie, când vor fi acele panouri de dimensiunile stabilite de lege. Nici în perioada premergătoare afișele nu îndeamnă la vot”, a declarat Francisc Boldea.

Amplasarea bannerelor nu a fost lipsită de scandal, pentru punerea acestora fiind folosit, în timpul serviciului, unul din angajații regiei de apă canal, fapt amendat de opoziție, care a condamnat public modul în care edilul Lugojului folosește resursele publice pentru propriile interese.