UPDATE Șeful APIA, Romică Anculia, a fost dus la audieri. Perchezițiile continuă la Oțelu-Roșu


În această dimineaţă, poliţiştii au descins la Glimboca, la reşedinţa primarului de la Oţelu-Roşu. Deocamdată nu se ştie cine anume coordonează acţiunea şi care este motivul descinderii. Șeful APIA Caraș-Severin, Romică Anculia, a fost săltat de mascați.

UPDATE ORA 20.00
Șefii Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură au luat măsuri, după ce presa a semnalat cazul de fraudă la APIA Caraș-Severin. “La nivelul Direcţiei I.T. – APIA Central s-au luat deja măsuri de dezactivare completă a accesului în sistemul informatic al APIA a sus-numitului, luandu-se in calcul, daca se impune si alti funcţionari publici care ar putea avea legatură cu aspectele care vor fi semnalate pe parcursul derularii anchetei”, se arată în comunicatul de presă transmit redacției “Express de Banat”. În plus, șefii de la centru trimit mâine în județ o echipă de control, ca să vadă cu exactitate despre ce este vorba.

UPDATE ORA 17.00
Din surse apropiate anchetei se pare că şi alţi primari s-ar afla în aceeaşi situaţie cu cel de la Oţelu-Roşu. Valentin Ghiță, primarul de la Socol, a fost supus aceleiași etape a descinderilor. Se pare că anchetatorii au găsit acasă la acesta inclusiv arme. Polițiștii cărășeni au fost mobilizați, iar aceștia verifică dacă edilul-șef deținea sau nu autorizație pentru ele. În total, 11 primari cărășeni ar fi fost percheziționați la domiciliu și la primării.  Informația nu este confirmată încă oficial.

UPDATE ORA 12.50
De la Spitalul Județean, mascații s-au mutat la sediul APIA Caraș-Severin, unde perchezițiile sunt acum în plină desfășurare. Mascații îi însoțesc pe anchetatori, care scriu în momentul de față procesul verbal al acțiunii lor, chiar în biroul lui Romică Anculia. De la APIA a mai fost săltat un șef de serviciu.

UPDATE, ora 12.45

Informații deocamdată neconfirmate de DGA spun că Anculia ar fi implicat în fraudarea subvenţiilor acordate pentru diferite lucrări de amenajare a pășunilor în Caraș-Severin, lucrări care nu au fost realizate în realitate și pentru care s-au primit bani din fonduri europene.

 

UPDATE, ora 12.20

Oamenii legii au plecat din Curtea Spitalului Județean și se îndreaptă spre sediul APIA. Potrivit unor surse din cadrul agenției, Romică Anculia ar avea mari probleme cu rinichii, motiv pentru care, imediat după sărbătorile de Paști, a avut o săptămână de concediu medical, el revenind la birou la începutul acestei săptămâni. Ofițerii DGA au percheziționat biroul soției lui Anculia, care este medic radiolog la Spitalul Județean. Revenim cu amănunte!

UPDATE, ora 12.00

La această oră, mascații și ofițerii anticorupție scotocesc în Spitalul Județean Caraș-Severin. Din primele informații, oamenii legii percheziționează birourile din Secția Radiologie.

UPDATE ORA 11.36
Șeful APIA Caraș-Severin, Romică Anculia, a fost dus la audieri, la Timișoara. Totul s-a întâmplat în urmă cu doar câteva momente. Anchetatorii au ridicat din apartamentul său, de pe Strada Fântânilor, mai multe înscrisuri. Aceștiau au refuzat să dea vreo declarație despre înscrisurile pe care le-au ridicat.

În paralel, descinderile de la casa primarului de la Glimboca, s-au mutat la Primăria din Oțelu-Roșu. Acesta sunt încă în plină desfășurare. Mascații sunt însoțiți de edilul-șef, Iancu Simion Simi. Cel mai probabil, acesta va fi și el ridicat de mascați.


Mascații la poarta casei lui Iancu Simion Simi 

 

Motivul descinderilor nu a fost confirmat încă de anchetatori, dar se pare că alte 11 persoane sunt în aceeași situație. Cel mai probabil, este vorba despre o fraudă privind fondurile europene.

UPDATE, ora 10.45

Întrebat de descinderile care au avut loc în această dimineaţă, prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Sabo a declarat: “Nu avem cunoştinţă de procedurile aflate în curs la această oră. Nu deţinem nici informaţii suplimentare faţă de ceea ce se ştie deja, dar, pe măsură ce le vom avea, vom comunica. E o acţiune a DNA-ului, care nu dă raportul autorităţilor locale“, a spus acesta.

UPDATE, ora 10.30

Romică Anculia a coborât în urmă cu câteva minute din apartamentul său din Reşiţa fiind însoţit de mascaţi. Oamenii legii i-au percheziţionat maşina parcată pe Strada Fântânilor, din câte se pare, în căutarea unor sume de bani. Şeful APIA a declarat că nu e vinovat de nimic, că nu înţelege de ce au descins mascaţii în locuinţa sa şi că îşi va dovedi nevinovăţia. Deocamdată nu a contactat niciun avocat. Potrivit unor surse, mascaţii scotocesc şi în casa lui Anculia din Teregova.

Tot în această dimineaţă, şeful APIA Caraş-Severin, Romică Anculia, a fost săltat de mascaţi.

 

Revenim cu amănunte!

Comments

 1. Curios says:

  Daca de DNA, DGA s-a mai auzit si stim ce inseamna dar cel putin 90 la suta din cititori nu au auzit de APIA! Culmea este ca niciuna din online-urile carasene nu scrie detailat ce inseamna APIA…..Va spun eu: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

 2. luci says:

  Baaa, destept esti, muream prosi daca nu spuneai ce e A.P.I.A.

 3. psd says:

  Normal ca simi e vinovat , ar trebui sa caute si pe secretara acestuia si contabila primariei…nenorocitiiiiiii

 4. A.P.I.A says:

  Dupa soare vine ploaie….foarte bine!