Iancu Simion Simi, propus pentru arestare preventivă!

În urma descinderilor din această dimineață ale ofițerilor anticorupție, un număr de 11 persoane au ajuns la sediul DNA din Timișoara, unde sunt audiate și la această oră.

 

UPDATE, ora 1.50

Primarul oraşului Oţelu Roşu, Iancu Simion Simi, a primit ordonaţă de reţinere pentru 24 de ore. Procurorii DNA îl vor prezenta mâine dimineaţă Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 29 de zile. Edilul este acuzat de luare de mită, de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni. Procurorii anticorupţie vorbesc despre o şpagă de 15.000 de lei pe care Iancu Simion Simi ar fi luat-o de la omul de afaceri lugojean Tudor Jurj, reţinut şi el în aceeaşi cauză. Romică Anculia, directorul APIA Caraş-Severin se află de aproximativ cinci ore la audieri.

Primarul de la Oțelu Roșu a răspuns întrebărilor procurorilor DNA, iar acum așteaptă să vadă dacă pe numele său va fi emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore sau nu. “I s-au adus la cunoştinţă învinuirile, iar acum aşteptăm să vedem ce dispun procurorii. Iancu Simion Simi este învinuit de luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Este vorba despre un contract finanţat din fonduri europene. Clientul meu a dat declaraţii organelor de cercetare penală, dar nu recunoaşte săvârşirea vreunei fapte, nu se face vinovat de nimic”, a declarat pentru Express de Banat avocatul Cosmin Bolosin.