Primarul Gheorghe Roma vrea gaz pentru Slatina Timiș!

slatina timis sat

În șase ani, gazul metan ar putea ajunge în casele locuitorilor din comuna Slatina Timiș, susțin autoritățile locale, după ce acestea au făcut pași importanți în această direcție. Primăria Slatina Timiș a primit unda verde din partea celor de la Transgaz, iar acum așteaptă deschiderea liniilor de finanțare pentru depunerea proiectului.

Pentru multe comune din Caraș-Severin, alimentarea cu gaze naturale rămâne doar un vis frumos. Nu și pentru comuna Slatina Timiș, care se va putea racorda la magistrala pe care Transgaz o construiește pe relația Jupa – Prunișor. „Proiectul pentru gaz este gata, doar așteptăm măsura de finanțare. Ne-am asociat și cu Primăria Armeniș, pentru a obține un punctaj mai bun, iar în momentul în care se va deschide măsura de finanțare îl vom depune. Că va fi pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), că va fi pe fonduri guvernamentale, nu știm!”, a declarat primarul comunei Slatina Timiș, Gheorghe Roma.

Edilul spune că a purtat discuții și cu cei de la Transgaz, de la care a primit avizul pentru proiectarea distribuției gazului în comuna Slatina Timiș. „Noi puteam să depunem proiectul și pe fostul exercițiu financiar, dar nu ne-am fi încadrat în termen pentru că nu avem făcută magistrala de Transgaz. Prin Hotărâre de Guvern, de la Jupa la Prunișor se va realiza magistrala asta, dar Transgazul mi-a dat avizul ca să pot demara proiectarea distribuției gazului în comună, în condițiile în care ei vor finaliza. Dar ei și-au luat orizont să finalizeze în 2025 și atunci eu dacă mergeam pe vechiul exercițiu financiar, pentru că aveam proiectul gata, trebuia să dau banii înapoi. Nu terminam lucrările până la 31 decembrie 2023. Practic, trebuia să mă angajez  că proiectul va fi funcțional, la 31 decembrie 2023. Că am toate avizele, că oamenii sunt racordați la gaz, că am contract cu un furnizor de gaz și așa mai departe. Și nu mi-am putut lua acest angajament. Pentru că Transgazul mi-a spus, domnule, noi nu finalizăm în 2023 ca dumneavoastră să aveți gaz în Slatina. Și atunci, automat, mi s-ar fi aplicat mie corecții financiare, și ar fi trebuit să returnăm banii. În aceste condiții, am zis că așteptăm măsura nouă de finanțare, care îmi dă alt orizont de timp mie, 2026 – 2027, și altfel ne vom putem încadra cu proiectul.”, a concluzionat Roma.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/