Primarul Fritz vrea schimbarea legislației, astfel încât părinții să nu se mai poată înghesui la școlile de prestigiu

fritz302

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, anunță că este nevoie de schimbarea legislației în România, astfel încât părinții să nu mai poată apela la șmecheria vizei de flotant pentru a-și înscrie copiii la școlile preferate, care au devenit foarte aglomerate și duc lipsă de spațiu.

Primăria Timișoara este nevoită de mai mulți ani să găsească soluții pentru școlile aglomerate din oraș, care se confruntă cu o lipsă de spațiu. Printre unitățile de învățământ cele mai căutate de către părinți se numără și Școala Gimnazială Nr. 30, aflată în zona Soarelui. Aici, Primăria Timișoara a început construcția a două noi corpuri de clădire, dar noile săli de clasă vor fi finalizate abia anul viitor.

Cu toate acestea, o parte din elevi tot vor fi nevoiți să învețe în containere și după terminarea noilor clădiri, pentru că sunt prea mulți copii înscriși. Asta după ce unii părinți au apelat la șmecheria vizei de flotant pentru a-și înscrie copilul la școala preferată, deși nu locuiesc în apropiere. În aceste condiții, Dominic Fritz propune schimbarea legislației.

fritz303

La Școala Gimnazială 30 construim două noi corpuri și tot nu este de ajuns. În total, anul acesta și anul viitor construim 82 de săli de clasă noi. Cel mai probabil, nu o să putem renunța de tot la construcții modulare. Aici este și un exemplu cât de aberantă de fapt este legislația, să nu existe o cale să oprim înscrierile la un anumit număr de elevi. Trebuie să acceptăm efectiv nelimitat elevii, dacă părinții au reședință sau domiciliu în circumscripția școlii. Avem nevoie și de schimbări legislative ca să putem limita numărul elevilor într-o școală, pentru că avem alte școli în Timișoara unde sunt locuri. Nu vom putea niciodată să construim atâtea clase dacă nu avem alte pârghii prin care putem să distribuim elevii din oraș”, a declarat primarul Timișoarei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Valoarea investiției în cele două noi corpuri de la Școala Gimnazială Nr. 30 se ridică la 24 de milioane de lei, proiectul fiind finanțat cu bani europeni. La finalul lucrărilor, unitatea de învățământ va avea încă 16 săli de clasă în plus, zece în primul corp și șase în cel de-al doilea. Edilul-șef speră că aceste săli de clasă vor putea fi utilizate din anul școlar următor. De asemenea, și fațada școlii se află în reparații, în acest moment.

fritz304

fritz301

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/