FOTO. Primarul Fritz, vizite în Porto și Lisabona pentru a promova TM2023

fritz vizita

Primarul Dominic Fritz a vizitat, în această săptămână, Porto și Lisabona, unde a avut un „maraton” de întâlniri. „Tot mai multă lume aude de Timișoara și vrea să vină aici”, a precizat edilul-șef.

În această săptămână, Dominic Fritz a vizitat două orașe europene importante. Și anume, Porto și Lisabona, unde a avut o serie de întâlniri.

Un maraton de întâlniri cu primari, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, personalități culturale, jurnaliști, membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai comunității românești. Interesul pentru Timișoara e la cote foarte ridicate. Tot mai multă lume aude de Timișoara și vrea să vină aici și să afle mai multe. Am convenit cu cei doi primari – Rui Moreira (Porto) și Carlos Moedas (Lisabona) – să intensificăm colaborarea în cultură, mobilitate, atragerea turiștilor, bugetare participativă și digitalizare. Sunt domenii în care cele două orașe au o mare experiență de care intenționez să profităm. Am promovat Timișoara în fața mediului economic prezent la Forumul româno-portughez de business de la Porto”, a afirmat primarul Timișoarei.

fritz vizita1

Edilul-șef a anunțat faptul că, din această săptămână, două lucrări ale artistului timișorean Sorin Scurtulescu pot fi admirate la Muzeul Servales din Porto, al doilea cel mai vizitat muzeu din Portugalia. De asemenea, Dominic Fritz spune că a discutat la Asociația Portugheză de Afaceri despre colaborări economice între Portugalia și Timișoara.

Am vorbit la Primăria Lisabona, corpului diplomatic, comunității de români, oamenilor de cultură și jurnaliștilor despre Capitala Culturală și le-am spus de ce anul acesta Timișoara e o destinație ce nu poate fi ratată”, a precizat primarul Timișoarei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În timpul celor două vizite, Dominic Fritz a fost însoțit de Romanian Chamber Orchestra, în calitate de ambasadori culturali ai Timișoarei.

fritz vizita4

fritz vizita3

fritz vizita2

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/