Primarul Fritz, somat să-și reducă salariul la jumătate pentru a face rost de bani pentru Colterm

fritz dominic
explo 1000x200

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, este somat de către Radu Țoancă, consilier local PSD, să-și reducă salariul la jumătate pentru a face rost de bani pentru Colterm. Asta după ce edilul a afirmat că a diminuat cu trei milioane de lei fondul de salarizare din primărie pentru a plăti facturile societății de termoficare.

Dominic Fritz este acuzat că dă dovadă de un „populism rar de imaginat” de către consilierul local PSD Radu Țoancă. Primarul Timișoarei este criticat în termeni duri de către pesedist după ce la sfârșitul săptămânii trecute a anunțat că a făcut rost de 15 milioane lei, dintre care trei milioane lei din fondul de salarizare al instituției, pentru a plăti facturile la gaz ale societății Colterm.

Primarul Dominic Fritz ar trebui să dea un exemplu și să își reducă salariul la jumătate! Anunțul primarului Dominic Fritz că va diminua cu 3 milioane de lei fondul de salarizare din primărie pentru a mai face rost de câțiva bani pentru Colterm se înscrie în seria exercițiilor de imagine de un populism rar de imaginat din partea unui politician de sorginte germană! Pentru a-și masca eșecul catastrofal în toate domeniile de activitate, administrația useristă mai speră naiv că aceste fumigene publice vor mai impresiona pe cineva si că oamenii vor uita că tot ce a fost “reformat” de oamenii noi care conduc de un an Timișoara a fost distrus: sistemul centralizat de încălzire ,curățenia, organigrama. Populismul acestui demers este evident penibil, în condițiile în care suma de trei milioane de lei ar ajunge pentru două zile de încălzire, iar perioada în care Colterm furnizează agent termic în Timișoara este de aproximativ 120-150 de zile pe sezon rece”, a afirmat Radu Țoancă.

Consilierul local PSD a propus ca nu doar salariul primarului să fie redus la jumătate, ci și al viceprimarilor, administratorului public al Timișoarei și al celor zece consilieri personali.

Aș fi de acord să discutăm în plenul Consiliului Local Timișoara o eventuală ajustare a veniturilor salariale ale funcționarilor publici și personalului contractual, după ce primarul va duce la îndeplinire, cumulativ, următoarele măsuri: reducerea cu 50 la sută a salariilor primarului, viceprimarilor, city-managerului și a celor 10 consilieri personali. Dacă aceștia ar lucra în sectorul privat și ar fi plătiți după performantele profesionale, ar trebui probabil să aducă lunar bani de acasă; reducerea salariului primarului va duce automat la diminuarea cu 50 la sută a indemnizației lunare a celor 25 de consilieri, de la 1,090 de lei la 545 de lei; eliberarea imediată din funcție a zecilor de angajați useriști după noua organigramă (desființată actualmente de instanță) și a celor din instituțiile aflate în subordinea municipalității. Acești oameni, într-un procent îngrijorător de mare, sunt paraleli cu administrația publică locală, habar nu au de legislația publică și încasează degeaba salarii, mai ales că instanța a obligat primăria să îi reangajeze pe funcționarii concediați, cărora oamenii noi le-au luat locul”, a explicat Radu Țoancă.

În final, consilierul local PSD l-a acuzat pe primarul Dominic Fritz că își face „campanie ieftină” și că nu are credibilitate în fața cetățenilor.

Prea des în România diverși politicieni abili în comunicare, conștienți de faptul că bugetarii nu sunt iubiți de celelalte categorii socio-profesionale, își fac campanie ieftină cu reduceri de posturi sau de salarii în sectorul public, fără să se atingă vreodată de propriile buzunare (care se umflă tot din bani publici). Lor le este probabil greu să își imagineze că puterea exemplului personal i-ar face mult mai credibili în fața opiniei publice și chiar în ochii propriilor subalterni”, a conchis Radu Țoancă.

banner 970 x 250