Șmenuri cu aur verde în Primăria Brebu?!

cherestea marna

Se taie pădurea comunei și se cumpără la preț subevaluat printr-o firmă-paravan?!

Pe adresa redacției Express de Banat au ajuns sesizări cu privire la activități nelegale de care s-ar face vinovat primarul comunei Brebu, Ion Țicheriu. Mai exact, ar fi vorba despre deschiderea unei exploatări forestiere pentru tăierea și valorificarea materialului lemnos din pădurea comunală. Pădurea de la Igazău, cum cunosc zona localnicii, de pe raza localității Valeapai.

Pentru ca totul să îmbrace o formă de legalitate, reclamă oamenii, primarul Țicheriu ar fi obținut în Consiliul Local votul pentru tăierea a 800 mc, care să fie valorificați în urma unei licitații, cu preț de pornire 100 lei/mc. Țicheriu a făcut afaceri cu lemn o viață întreagă și nu s-ar fi lăsat de ele nici acum, când e edil-șef. S-a rezolvat repede amenajamentul silvic, s-a obținut și avizul Ocolului Silvic Păltiniș, s-a marcat în pădurea comunală ce urma să se taie, totul ca la manual. Ochiul neavizat al oamenilor din comună spune că din 800 mc s-ar fi făcut mai mult de 1.000, dar asta cine o poate demonstra?! S-a organizat și o licitație pentru valorificarea lemnului extras din pădurea comunală. Nici măcar un ban în plus nu s-a obținut peste prețul aprobat în Consiliul Local. A câștigat un prieten de-al primarului, acuză oamenii din Brebu: Petru Țîra. Omul s-ar fi ales cu lemn clasa I, tot ce e mai bun pentru construcții, nu cu orice putregaiuri. De fapt, tot lemnul ar fi ajuns la gaterul viceprimarului, cel din spatele Gării CFR Brebu, unde e transformat în cherestea de mare calitate, care se vinde la prețuri foarte mari.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

O fi ceva putred în pădurea comunală de la Brebu?! Localnicii sunt convinși că da. Cel puțin deocamdată, instituțiile abilitate n-au descoperit însă nimic ilegal, nici în pădurea comunei, nici în Primăria condusă de Ion Țicheriu.

banner maxagro