Fântâna cu pești din centrul Timișoarei, în reparații. Primarul Fritz vrea finalizarea lucrărilor mai repede

Turiștii nu vor putea admira în această vară fântâna cu pești din centrul Timișoarei. Lucrările de reabilitare ar trebui să dureze până în februarie anul viitor, însă primarul Fritz a solicitat urgentarea lor.

Fântâna cu pești, una dintre cele mai importante atracții din Piața Victoriei din Timișoara, a intrat în reparații capitale în această primăvară. În aceste condiții, fântâna cu pești a fost împrejmuită cu un gard, care însă a fost înfrumusețat de către elevii de la Liceul de Arte Plastice.

Aș vrea să spun un mulțumesc elevilor de la Liceul de Arte Plastice, care în ultimele zile au colorat șantierul de la fântâna cu pești în centru. Acolo arăta destul de trist, dar acum este un pic mai vesel și mă bucur foarte mult că elevii s-au mobilizat și au contribuit la un aspect estetic un pic mai frumos”, a precizat Dominic Fritz, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

leader board 728 x 90 px

În ceea ce privește lucrările la fântâna cu pești, acestea ar trebui finalizate în zece luni. Primarul Timișoarei a solicitat însă creșterea ritmului lucrărilor.

Știu că multă lume se întreabă de ce durează așa de mult la fântâna cu pești și eu mă întreb dacă trebuia să fie un termen de execuție de zece luni. Dar, într-adevăr, este un pic mai complex decât pare de afară. Momentan, sunt lucrări de consolidare în căminul tehnic și se lucrează la un raport cerut de Comisia de Monumente, care trebuie să constate defecțiunile constatate în urma desfacerii sculpturilor și sunt probe trimise la laborator pentru expertizarea materialelor de finisaj. Este un proces destul de laborios, dar am cerut firmei de execuție să crească ritmul lucrărilor, pentru că într-adevăr această fântână în mijlocul centrului este de o valoare deosebită și nu are nimeni un interes să fie acolo un șantier interminabil”, a detaliat Dominic Fritz.

Valoarea lucrărilor de reabilitare a fântânii cu pești se ridică la peste 600.000 lei, banii fiind alocați din bugetul local al Primăriei Timișoara.

Fântâna cu pești din Piața Victoriei din Timișoara a fost construită în anul 1957.