Primarul Felix Borcean spune că a avut noroc că l-a găsit pe Adrian Cican

Primarul Municipiului Caransebeș a creionat în proiectul de buget o sumă importantă care va fi alocată Spitalului Municipal de Urgență, pentru că a văzut din partea conducerii unității medicale deschidere în a rezolva solicitările pe care el le-a avut de la începutul mandatului său.

Bugetul a fost aprobat fără amendamente, deși edilul s-a așteptat să fie dezbateri mai aprinse pe această temă. Felix Borcean a precizat într-o conferință de presă că banii aprobați a fi alocați se vor duce către lucrările de reabilitare a fostei Policlinici și pentru achitarea utilităților până în luna iunie:

Am promis la sfârșitul anului trecut că vom aloca o sumă mai mare Spitalului pentru cheltuieli de funcționare și plata facturilor pentru diverși furnizori. Ne gândeam la vremea respectivă la 3 milioane de lei dar între timp a apărut presiunea tot dinspre spital în ceea ce privește amenajarea interioarelor Ambulatoriului. I-am explicat și domnului manager toată această perspectiva a lunii iunie în care se organizează alegeri, în care fie dl. Cican nu va mai fi manager al Spitalului, fie va fi o nouă conducere administrativă la Caransebeș.  Aceste lucruri ne-au făcut să creionăm acest buget mai atent doar pentru primele 6 luni în ceea ce privește spitalul. Asta înseamnă că până în luna iunie cheltuielile de funcționare ale spitalului sunt acoperite datorită alocării a unui milion de lei de la buget și încă 1,2 milioane de lei ne vor costa reparațiile de la fosta Policlinică”, a declarat primarul Felix Borcean.

Edilul a menționat că se luptă cu un fenomen generalizat în rândul medicilor, dar care ar trebui să se încheie acum că salariile au crescut. De asemenea Borcean nu are ce să-i reproșeze managerului, chiar dacă folosește un limbaj dur la adresa medicilor și chiar dacă este parte în mai multe procese civile:

Da am avut noroc că l-am găsit pe Cican, pentru că nu știu ce nebun ar fi putut să facă treaba asta să se pună cu toată doctorimea…, nu e o jignire chiar sunt medici pe care-i respect. Îmi pare rău că doctorul Muntean, Tocuț chiar sunt medici de tot respectul…., și asta cu dinozaurul nu este chiar jignitor că dinozaurii au fost niște animale drăguțe și îndrăgite. Eu nu sunt dușmanul medicilor din Caransebeș, ci sunt dușmanul unui fenomen, lucru care s-a petrecut atâția ani și care trebuie stopat în beneficiul Spitalului și al pacienților, pentru că ce facem noi acum este să creăm condițiile mai aproape de zilele noastre, pentru că nu s-a întâmplat nimic de foarte mulți ani în Policlinică. Îmi pare rău că domnii doctori nu au înțeles lucrul acesta”, a menționat primarul Felix Borcean.

Menționăm că în cele patru luni de mandat al managerului Adrian Cican, Spitalului Municipal de Urgență i-au fost alocate 4,7 milioane de lei, atât de la Guvern cât și de la bugetul Primăriei Caransebeș, cu destinație, achitare arierate (hrană și medicamente), cheltuieli de utilități și pentru reparații, reabilități și modernizări. Media cheltuielilor lunare cu întreținerea spitalului este de 1,1 milioane de lei, iar în acest moment, când, încă acest milion oferit de către Primăria Caransebeș nu a ajuns în conturile unității medicale pentru plata utilităților, datoriile Spitalului se ridică la 10 milioane de lei, ne-a declarat managerul Adrian Cican.