Alianța PSD-Pro România, imposibilă în Caraș-Severin! „Suntem incompatibili!”

banner publicitar

Deputatul Pro România Ion Spânu a exclus orice eventuală negociere pentru o alianță cu PSD Caraș-Severin în perspectiva viitoarelor alegeri! Cele două partide se pot întâlni totuși la masa tratativelor, cu o singură condiție!

Parlamentarul Pro România spune că, la ora actuală, negocieri pot fi cu oricare alt partid în Caraș-Severin, numai cu PSD, nu. Asta chiar dacă la nivel central o alianță PSD – Pro România e tot mai posibilă. „Din punctul meu de vedere nu vor fi alegeri anticipate, depinde doar de ce vor face cei de la PSD. Noi Nn pregătim deocamdată de alegerile locale. Avem libertatea să facem alianțe cu cine dorim în județ, nu avem restricții din punctul ăsta de vedere. Cert este însă că alianță cu PSD în Caraș-Severin în momentul de față nu se poate face din motivele cunoscute, nu suntem compatibili cu echipa de conducere de la PSD. Sunt foarte mulți dintre foștii noștri colegi care ne așteaptă să venim să ne unim și să pornim motoarele. Sunt foarte mulți social-democrați, e adevărat, nu de la vârful partidului, care își doresc să facem din nou echipă. Poate, doar punctual, pe anumite localități se va putea face alianță cu PSD.”, a comentat Spânu pentru expressdebanat.ro.

De partea cealaltă, Luminița Jivan, șefa PSD Caraș-Severin, a lăsat ușa partidului deschisă. Chiar dacă și-a aruncat vorbe grele cu Ion Mocioalcă, secretarul general Pro România, iar pe Victor Ponta l-a descalificat ca politician, aceasta e gata să stea la masa negocierilor. Ca altcineva să-i ia locul e puțin probabil și asta pentru că, recent, social-democrații cărășeni i-au acordat votul lor de încredere.