Primarul din Slatina-Timiș are temele făcute pentru 2022

gheorge roma primar

Pentru noul an, administrația locală Slatina-Timiș mizează pe Programul Național de Redresare și Reziliență, care finanțează, cu prioritate, proiectele de investiții din domenii precum sănătate, educație, energie verde sau digitalizare. Documentații noi sunt pregătite și pentru „Anghel Saligny”.

Gheorghe Roma, primarul comunei Slatina-Timiș, a pus deja pe hârtie obiectivele anului 2022. Știe exact care sunt programele pe care le va accesa și care îi sunt prioritățile.

„Implementarea proiectul pentru alimentarea cu gaz se află în capul listei cu obiectivele pe 2022. El este gata, este un proiect matur, avem toate avizele, așteptăm numai să-l depunem pe «Anghel Saligny», care se va redeschide din luna februarie, dar numai pentru investiții de acest gen.”, explică primarul comunei Slatina-Timiș.

Pe lângă finalizarea proiectelor aflate în derulare – alimentarea cu apă la Sadova Nouă, reabilitarea stației de epurare la Slatina-Timiș, finalizarea uzinei de apă la Ilova – Gheorghe Roma vorbește și despre implementarea unor investiții din domenii precum sănătate, educație și energie verde.

„Cu lucrările aflate deja în derulare suntem în grafic și, cu siguranță, le vom finaliza. Prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) dorim să atragem fonduri pentru extinderea și dotarea centrului medical din comună, care nu arată rău, dar care poate arăta și mai bine. Iar dacă vorbim de eficientizare energetică, pentru că prin PNRR se finanțează tot ceea ce ține de energia verde, toate clădirile pe care le avem și nu sunt eficientizate energetic dorim să le izolăm termic și să le dotăm cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură. Deocamdată, măsura nu este deschisă, o să vedem la momentul respectiv. Îmi doresc, de asemenea, și atragerea fondurilor, tot prin PNRR, pentru un parc fotovoltaic, amenajat aici, în zona industrială, prin care să ne producem singuri energia necesară pentru instituțiile publice – școală, dispensar, cămine culturale, primărie și iluminat public.”, a concluzionat Gheorghe Roma.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/