2022 – anul faptelor! Proiectele majore ale Reșiței vor prinde contur!

Dacă în 2021 municipalitatea de pe Bârzava a lucrat mai mult la documentațiile proiectelor de modernizare și regenerare urbană, în 2022, susține primarul Ioan Popa, proiectele majorare ale Reșiței – precum tramvaiul, funicularul, domeniul schiabil Semenic, infrastructura microraioanelor 2, 3 și 4 sau noul spital județean – vor prinde contur.

2022 este anul faptelor, susține primarul Ioan Popa, cu referire la proiectele despre care s-a vorbit mult în ultimele 12 luni, anul în care se vor vedea și primele rezultate ale celor care au muncit la scrierea și implementarea lor.

„În anul 2022 trebuie să demareze lucrările de infrastructură la tramvai. Suntem în evaluare, pe foc automat, între cele două companii Alstom și Porr Construct. De asemenea, tot în 2022 se vor realiza Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic la funicular și cele opt poduri pietonale și promenada pe malul drept al Bârzavei, până jos la Kaufland. Tot anul viitor vom demara lucrările de proiectare la reabilitarea infrastructurii Microraioanelor 2, 3 și 4 și vom licita, cu siguranță, telegondola și sistemul de înzăpezire, precum și tot ceea ce ține de activitățile de vară de pe Muntele Semenic.”, a spus Ioan Popa.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Edilul vorbește cu încredere și despre noul spital județean, despre care susține că poate fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, precizând că licitația pentru execuția lucrărilor ar putea fi lansată chiar în toamna viitoare. De asemenea, în prima parte a anului, francezii de la CEETRUS vor demara lucrările în Mociur.

„Domeniul schiabil, spitalul județean, funicularul sunt câteva proiecte ample, structurale, care vor demara în 2022. Sper să fie un an de bun augur. CEETRUS va demara, de asemenea, lucrările la mall. Sunt gata și ei cu PUZ-ul și sper să se apuce de construcția lui, măcar la finalul primului semestru.”, a subliniat Ioan Popa.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/