Primarul din Luncaviţa a scăpat de acuzaţia de fals, dar va fi judecat pentru abuz în serviciu

Ion Velescu, actualul edil-şef din Luncaviţa, şi Isae Babeu, fostul viceprimar al comunei, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş. Ambii vor răspunde în faţa legii pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

 

Cei doi ar fi dat un tun de peste două miliarde de lei vechi după ce ar fi prostit mai mulţi cetăţeni din comună. În sarcina lui Velescu şi Babeu s-a reţinut că au pus mai mulţi localnici să execute gratuit sau pe sume modice anumite lucrări în comună şi satul aparţinător Verendin, lucrări ce au fost atribuite prin contract firmei SC Marocanu SRL Caransebeş, aceasta încasând banii fără a face vreo lucrare.

După ce Velescu a declarat că totul este o făcătură politică, avocatul său, Cosmin Bolosin, are şi el motive să se îndoiască de veridicitatea probelor aflate la dosar. “Este foarte interesant că urmărirea penală a fost începută şi pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanei, şi pentru fals în înscrisuri. Parchetul i-a comunicat săptămâna aceasta clientului meu că a fost scos de sub urmărire penală pentru infracţiunea de fals. Având în vedere acest aspect, consider că e un lucru pozitiv pentru desfăşurarea întregii cercetări judecătoreşti”, a declarat apărătorul lui Velescu.

Dosarul a ajuns deja pe rolul Judecătoriei Caransebeş, primul termen urmând a se consuma la data de 24 mai.