FOTO: Justiția l-a scos în stradă!

Victor Tand are 43 de ani și timp de 20 de ani a lucrat ca șofer. Acesta susține că a fost bătut de șeful său și dat afară abuziv. Problema omului începe, însă, la momentul instrumentării dosarului. Acesta susține că procurorii au fost „cumpărați” și că au ascuns probe importante de la dosar.

Aceasta este a patra zi în care Victor Tand stă în fața Judecătoriei Caransebeș, unde își strigă nemulțumirea la portavoce. Pe masa din fața sa, sunt amplasate cele trei dosare ale bărbatului. Omul vrea să i se facă dreptate, pentru că, așa cum susține, drepturile i-au fost încălcate flagrant. „Sunt șofer de 20 de ani și nu am fentat niciodată legea. Am circulat pe toate drumurile Europei și nu am pus niciodată în pericol viața acelor oameni care au călătorit cu mine. Întregul scandal a pornit de la faptul că fostul meu șef, m-a forțat să plec la drum fără ca mașina să aibă revizia tehnică făcută, dar am refuzat”, poveștește caransebeșeanul de 43 de ani. Acesta susține că șeful său, în loc să îi explice că lucrurile se vor îndrepta, l-a lovit. „M-a lovit direct și l-am acționat în instanță pentru că nu este firesc ceea ce a făcut. În loc să mi se facă dreptate, acel om a scăpat, cu ajutorul procurorilor și al polițiștilor care au ascuns probele de la dosar. Acum, pe lângă procesul cu fostul șef, am mai deschis și două dosare împotriva polițistului și a martorilor mincinoși care s-au prezentat în instanță. Aceste lucruri mi se par anormale”, a adăugat Victor Tand.

Bărbatul este hotărât să protesteze până când instanța îi face dreptate. Ca să nu încalce legea, a cerut autorizație de la Primăria Caransebeș. Pentru că astăzi îi expiră solicitarea, Victor Tand este decis să treacă din nou pragul municipalității, pentru o nouă cerere. De săptămâna viitoare, intenționează să se mute cu protestul în fața Poliției Caransebeș.

Anchetatorii îi respectă dreptul la opinie
Surse oficiale din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș susțin că șeful bărbatului protestatar a fost pedepsit cu o amendă administrativă. „A avut trei zile de îngrijiri medicale și șeful omului a fost sancționat, așa cum prevede legea. Aceasta este practica pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. Nu este un caz izolat. Ne confruntăm cu astfel de situații, în medie, de 60 de ori pe an”, susțin sursele „Express de Banat”. Aceastea explică faptul că numărul dosarelor, pe care le are Victor Tand, a crescut pentru că bărbatul a depus plângere penală împotriva polițistului, pe care l-a acuzat că a ascuns probe, dar și împotriva a doi martori, pe care i-a bănuit că ar fi depus mărturie mincinoasă. În aceste cazuri, dosarele s-au soluționat cu neînceperea urmării penale.

În ce privește soluția procurorilor, de aplicare a unei amenzi administrative, instanța a aprobat-o, ceea ce înseamnă că legea a fost respectată în totalitate, susține sursele oficiale din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș.

Comments

  1. robi says:

    Ma bucura faptul ca omul a primit autorizatie pentru protest. Asta demonstreaza faptul ca incercam sa intram in era democratiei moderne. Si in fata Casei Albe protesteaza o femeie de ani buni. Oamenii trebuie sa invete sa isi spuna parerea. Faptul ca are portavocea langa el, este foarte sugestiv. Isi urla nemultumirea, pentru ca trecatorii doar il aud, nu il asculta cu adevarat. Felicitari Primariei Caransebes ca a autorizat protestul!