Primarul din Dognecea solicită aproape 100 de milioane de lei pentru nevoile comunității

Nu mai puțin de șapte proiecte care vizează modernizarea infrastructurii locale au fost depuse pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” de Primăria Dognecea.

Însumate, acestea au o valoare de aproape 100 de milioane de lei, pe care reprezentanții administrației locale îi doresc investiți în infrastructura de apă și canal, precum și în reabilitarea rețelei stradale și a unui drum comunal de 3,8 kilometri.

Valoarea totală a proiectelor depuse pe acest program, adresat unităților administrativ-teritoriale, este de aproximativ 100 de milioane de lei. Un prim proiect vizează extinderea rețelei de canalizare menajeră și branșamente, în valoare de 9,3 milioane de lei, cel de-al doilea l-am depus pentru introducerea alimentării cu apă în comună, și însumează 13,7 milioane de lei, iar cel de-al treilea este pentru modernizarea DC 78 Dognecea – Calina, un tronson de 3,8 kilometri, cu o valoare de 19 milioane de lei.”, ne-a declarat primarul comunei Dognecea, Remus Rof.

1000x200 dacus 02

Alte trei proiecte, explică edilul, a căror valoare depășește 13,6 milioane de lei, au fost depuse pentru modernizarea străzilor: Pătru Pau, Lacul cu Nuferi, Domnilor, Bolta Rece, Ogașul cu Peri și Rozelor. Ultimul proiect depus spre finanțare pe „Anghel Saligny”, care are și cea mai mare valoare dintre toate, de aproape 41 de milioane de lei, a fost gândit pentru modernizarea celorlalte străzi rămase, dar și pentru pavarea și amenajarea de trotuare și alei pietonale în centrul comunei.

Noi ne-am făcut treaba, depunând toate aceste solicitări de finanțare. Rămâne de văzut în ce măsură proiectele noastre vor și intra la finanțare. Suntem însă pregătiți, în eventualul unui răspuns negativ, să depunem proiectele și pe alte programe, precum Programul Național de Redresare și Reziliență sau la Compania Națională de Investiții.”, a concluzionat primarul comunei Dognecea.

publicitate si promovare online banner maxagro