Căsuțele din Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului își caută comercianți. Se anunță prețuri rezonabile la produse

christmas tree g981afb385 1280

Consiliul Județean Timiș anunță că dă drumul selecției comercianților care vor să își vândă produsele în cadrul Parcului Crăciunului ce va fi organizat în această iarnă la Muzeul Satului Bănățean. Vor fi 10 căsuțe gata amenajate și teren pentru tonete de mâncare. 

În cele 10 căsuțe se vor putea comercializa produse alimentare sau cu specific de iarnă. Comercianții vor găsi căsuțele gata amenajate de sărbătoare. Terenul pus la dispoziție este pregătit să găzduiască cel puțin 10 tonete de mâncare, în funcție de cât spațiu de depozitare este solicitat.

„Oferim condiții avantajoase pentru comercianți deoarece dorim să atragem produse de calitate la prețuri rezonabile pentru public. Un preț mare pentru închirierea terenului se reflectă în primul rând în suma plătită de cetățeni pentru respectivul produs. Ne-am propus ca Parcul Crăciunului să fie un spațiu în care familiile să se simtă bine fără costuri exorbitante. Acesta este motivul pentru care am prevăzut un patinoar cu acces gratuit, alături de un carusel și un trenuleț pentru care niciun copil nu va plăti bilet de intrare. La fel ca mâncarea, și divertismentul pentru copii ar trebui să fie accesibil, indiferent de puterea de cumpărare a părinților.”, au transmis organizatorii Parcului Crăciunului.

leader board 728 x 90 px

Parcul Crăciunului va avea loc în perioada 4-23 decembrie 2021, iar comercianții se pot înscrie până în 14 noiembrie, afișarea rezultatelor selecției urmând să fie făcută în 17 noiembrie. Un metru pătrat de teren va fi închiriat cu 5 lei/zi, iar o căsuță amenajată de șase metri pătrați va costa 40 lei/zi. În total, sunt 17 zile de activități, în zilele de luni, Muzeul Satului fiind închis. Comercianții sunt obligați să respecte orarul de funcționare, 17.00 – 21.00 în zilele de marți, miercuri, joi și vineri, iar în weekend – între orele 15.00-21.00. Dacă doresc, pot solicita începerea activității înainte de ora de începere stabilită.

„Avem șase instituții de cultură care au semnat o declarație comună de implicare și care vor oferi cele mai frumoase programe artistice, culturale și tradiționale. Scopul nostru nu este să aducem oamenii să cheltuie bani, nu vrem un mall în aer liber și nici nu vrem să scoatem bani de pe comercianți. În Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului Bănățean, cei care vor vinde diverse produse vor întregi magia sărbătorilor de iarnă, fiind acolo pentru a asigura atmosfera și a oferi o băutură caldă sau specialități de mâncare. Organizatorii își rezervă dreptul de a face o selecție riguroasă și de a respinge produsele kitschoase. Nu vrem comercianți mulți, vrem comercianți onești.”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Regulamentul organizării activității comerciale în Parcul Crăciunului și cererea de înscriere la selecție sunt disponibile pe site-ul Muzeului Satului Bănățean din Timișoara.