Două firme, interesate să proiecteze regenerarea urbană a zonei Traian din Timișoara

traian1

Două firme sunt interesate să realizeze proiectarea pentru una dintre cele mai importante investiții ale Timișoarei. Este vorba de regenerarea urbană a zonei Pieței Traian, care va fi transformată radical în viitorul apropiat, cu bani europeni.

Vești bune aduse de Primăria Timișoara în ceea ce privește un proiect important pentru oraș. Un număr de două firme și-au depus ofertele cu scopul de a obține contractul de proiectare pentru obiectivul de investiții „Regenerare urbană – Zona Piața Traian”. Ofertele vor intra în procedura de evaluare pentru desemnarea câștigătorului.

Este primul pas pentru ca patru piețe și 12 străzi din zona Traian să intre într-un amplu proces de reabilitare și regenerare urbană: vor fi amenajate noi spații pietonale, o rețea de piste pentru biciclete, zone de recreere și petrecere a timpului liber, extinderi ale zonelor verzi, refacerea unui fost parc care acum este asfaltat, accesibilizarea întregului spațiu pentru persoane cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, persoane în vârstă, copii)”, a informat Primăria Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Zonele vizate de proiect sunt Piața Traian, Piața Romanilor, Piața Acad. Corneliu Miklosi, Piața Petru Rareș, str. Dacilor, str. Stefan cel Mare, str. Zăvoi, str. Costache Negruzzi, str. Caragiale, str. C Mezincescu, Spl. Coloniei, str. Petre Ispirescu, str. Ecaterina Teodoroiu, str. Anton Pann, str. Cantacuzino și str. Mareșal Joffre/Ion Mihalache.

Finanțarea pentru implementarea proiectului de revitalizare a zonei Traian se va face cu fonduri europene. Concret, prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 vor fi finanțate parțial costurile de proiectare și prin Programul Operațional 2021-2027 vor fi finanțate lucrările de execuție.