Orașul-stațiune Băile Herculane trăiește preponderent din turismul balnear. Primăria se implică în dezvoltarea infrastructurii pentru a putea fi dezvoltate serviciile și a putea oferi, prin turism, o imagine cât mai agreabilă stațiunii.
Deși în cadrul Primăriei Băile Herculane nu există un birou de turism, prin care să fie dezvoltate proiecte, există totuși un angajat al Primăriei care se ocupă și de această activitate care poate deschide atâtea oportunități stațiunii.
„Nu avem industrie, nu avem altceva decât turism în Băile Herculane. Avem o persoană care se ocupă de promovare, participă și la târguri de turism, în acest an a reprezentant stațiunea printr-un stand la Târgul de Turism de la Romexpo, deci ne preocupăm de promovarea zonei, am avut și agenți economici din Herculane care și-au prezentat oferta pentru acest an. Dacă vorbim de proiecte, avem cu ce să ne lăudăm. Sunt proiecte atât cu fonduri europene pe care le-am implementat, cât și cu fonduri guvernamentale”, ne-a precizat Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane.
Edilul orașului ne-a vorbit despre proiectele de infrastructură pe partea de turism.
„Avem un contract de finanțare semnat, pentru reabilitarea Parcului Vicol din zona UGSR-ului, dar și Piața 1 Mai, Piața Hercules, podul de la Pecinișca, podul de la stadion și podul de la Hotel Geta, este un proiect integrat cu o finanțare de 3,5 milioane de euro din fonduri europene”, menționează Cristian Miclău.
Edilul vorbește și despre un al doilea contract de finanțare semnat.
„În sesiunea a doua a programului european avem mai multe obiective, în valoare de 3 milioane de euro. În acest proiect intră reabilitarea Teatrului de Vară, apoi amenajare spațiu verde dintre Vila Elisabeta și Pavilionul 12, reabilitarea Izvorului de apă plată, mai vreau o amenajare de izvor de apă plată mai jos lângă Căsuța Piticilor, se va reabilita Izvorul Venera, Amfiteatrul de la UGSR (Grădina de Vară) va fi reabilitat și dotat cu scenă, copertină retractabilă și sistem de sonorizare pentru a putea organiza evenimente în această zonă, iar la Grădina de Vară vom monta un laser care va proiecta numele stațiunii pe munte”, ne declară Cristian Miclău, care ne-a adăugat că este de muncă cu aceste proiecte, pentru că vin tot felul de clarificări pe fonduri europene, însă satisfacția este foarte mare când proiectul este realizat.
La ora actuală stațiunea Băile Herculane are o capacitate de 5.000 de locuri de cazare, iar în sezon estival este neîncăpătoare.
„În acest an am participat la recepția finală a Hotelului Minerva, este o splendoare, au 200 de camere cu peste 400 de locuri de cazare și un lucru deosebit de calitativ, au un centru SPA la standarde europene”, a mai precizat primarul Miclău.