Primarul de Buziaș, solidar cu colegul liberal de la Lugoj: „Nu poate să existe o imixțiune a politicului în deciziile dintr-o localitate”

sorin munteanu
banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Liberalul Sorin Munteanu, primarul orașului Buziaș, este de părere că omologul său de la Lugoj nu va fi sancționat în niciun fel de conducerea PNL Timiș, după deciziile luate în municipiu cu privire la desființarea mai multor instituții locale. Primarul de Buziaș consideră că e nepotrivită imixțiunea șefului de partid în deciziile luate de Executivul unei localități. 

„Părerea mea e că domnul Nica nu a fost corect informat. Nu poate să existe o imixțiune a politicului, fie el și președinte al consiliului județean, într-o unitate administrativ-teritorială unde primarul, consiliul local și aparatul propriu au luat deciziile și ele au fost trecute, conform Codului administrativ, în plenul consiliului local.”, a declarat Sorin Munteanu, primarul Buziașului.

Munteanu invocă o situație similară de la Oradea, unde se vehicula ideea desființării Corului Filarmonicii.

„Vă aduc aminte, acum ceva timp, domnul Bolojan. Se zicea că desființează Filarmonica din Oradea. A fost o modalitate de organizare și reorganizare în favoarea CJ sau Primăriei Oradea, la vremea respectivă. Nu cred că se punea problema de o imixțiune a partidului, să intre PNL într-o problemă administrativă. Așa și aici, la nivelul Lugojului, nu cred că domnul Nica are vreo competență și nu cred că se va ajunge la o suspendare sau o altă sancțiune care să i se aplice domnului primar Buciu.”, a mai spus Sorin Munteanu.

1000x100 casa brutarului

Vă reamintim, conducerea PNL a transmis marți că Biroul Permanent Judeţean al PNL Timiș se va întruni săptămâna viitoare ca să analizeze activitatea primarului municipiului Lugoj, după ce au fost desființate Casa de Cultură a Municipiului, Școala de Arte „Remus Tașcău„, Galeria de Artă și Serviciul de Administrare a Cinematografului „Bela Lugosi”.

CITEȘTE ȘI: Alin Nica vrea să îl suspende pe Claudiu Buciu din PNL. Primarul de Lugoj: „Pot să mă dea afară din partid. Formația mea de liberal nu mi-o poate lua nimeni” 

expres banat 1000x100 (2)