Primarul Cristian Miclău, optimist după întâlnirea cu ministrul Turismului

Primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău, este singurul șef de administrație publică din județul Caraș-Severin convocat pentru azi, la București, de ministrul Turismului.


Ministrul Bogdan Trif a dorit o ultimă consultare cu cei peste 30 de primari de orașe-stațiuni balneoclimaterice din țară în vederea găsirii celor mai bune soluții pentru stabilirea de Normelor de aplicare a Ordonanței de Guvern nr. 114 emisă la sfârșitul anului trecut.

„Această ordonanță ne oferă nouă, primăriilor, posibilitatea de a accesa finanțări nerambursabile din partea Guvernului României pentru proiectele de dezvoltare turistică. În acest scop, primăriile, dar și societățile comerciale care depun proiecte pot primi sprijin în proporție de 90% din valoarea acestora. Noi avem proiecte începute încă din anul 2010, pe infrastructură, pe agrement. Pe acestea va trebui să le expertizăm, să refacem documentația tehnică și le vom depune, de această dată, la Ministerul Turismului”, ne-a declarat primarul Cristian Miclău, la încheierea întâlnirii cu ministrul Turismului.