Cum noul coronavirus a schimbat regulile în ceea ce privește actul educațional românesc și nu numai, dispozitivele IT au devenit o condiție necesară pentru ca elevii să poată ține pasul cu materia. Întrucât școala online poate avea loc numai dacă elevii dispun de tabletele nesare, unele UAT-uri au decis să contribuie financiar la achiziționarea lor, altele în schimb, unde bugetul local nu este tocmai generos, încă așteaptă sprijin din partea Ministerului Educației.
În comuna Naidăș, spre exemplu, edilul ales în 27 septembrie să conducă destinele cetățenilor până în 2024, Marius Pohanka, se arată bucuros de faptul că UAT-ul a fost ferit de un coeficient al infectărilor de peste 1,5 la mia de locuitori, fapt care a permis desfășurarea orelor de curs în varianta tradițională. Cu toate acestea, spune edilul, trebuie asigurată infrastructura necesară în cazul în care elevii vor fi nevoiți să se adapteze modalității de parcurgere a materiei folosind tehnologia modernă. Astfel, dacă tinerii din comunitate nu vor fi beneficiarii tabletelor promise de Ministerul Educației, primarul a ținut să transmită că va încerca, împreună cu reprezentanții unităților de învățământ, să identifice o soluție viabilă, asta pentru ca niciunui tânăr să nu-i fie limitat accesul la educație.
„Din fericire, față de zonele urbane, comuna noastră nu a depășit pragul de 1.5, la mia de locuitori, și sperăm ca această situație să nu sufere modificări. De la începutul anului școlar, elevii nu au fost nevoiți să se adapteze scenariului roșu, ci s-a mers pe varianta desfășurării cursurilor față în față. Am înțeles că a fost întocmită o listă cu numărul de tablete necesar elevilor, listă care a fost transmisă către Ministerul Educației. Fără doar și poate, dacă aceste dispozitive electronice nu vor ajunge la elevi, eu am toată deschiderea în a găsi soluții pentru ca fiecare tânăr să aibă dreptul la educație.”, a declarat Marius Pohanka pentru expressdebanat.ro.
Sursa foto principal: mediafax.ro.