Mocioalcă l-a convins pe Dunca: Nu a greșit cu Frunzăverde!

Deputatul l-a taxat în termeni duri pe noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin după ce acesta a hotărât schimbarea numelui sălii de ședințe din Palatul Administrativ din „Sorin Frunzăverde” în „Eftimie Murgu”. Romeo Dunca s-a justificat însă: Frunzăverde a făcut multe pentru apropiații săi și prea puțin pentru județ!

„E o răutate prostească a domnului Dunca la început de mandat. Sorin Frunzăverde era un om de lume, cu care puteai să comunici și care a făcut multe lucruri bune pentru județ atât timp cât a fost în diverse funcții publice. Se vede că domnul Dunca nu a fost în nicio funcție publică și prin această decizie cred că și-a făcut mai mult rău decât bine, atât domniei sale, cât și partidului din care face parte. Eu sper ca domnul ministru Vela să intervină, chiar energic, asupra acestei decizii, pentru că e o răutate gratuită. Nu cred că e una dintre cele mai mari realizări ale lui Sorin Frunzăverde, dar totuși, acea sală a fost renovată în timpul unuia din mandatele sale de președinte al Consiliului Județean”, a comentat Ion Mocioalcă gestul lui Romeo Dunca.

Șeful Consiliului Județean a venit imediat cu replica, explicând și motivele pentru care a hotărât să șteargă numele lui Sorin Frunzăverde de pe sala de ședințe, un gest curajos în condițiile în care mulți dintre liberalii de azi sunt fostele mâini drepte ale fostului lider politic din Caraș-Severin. „Comentariile făcute în special de domnul Mocioalcă îmi arată că nu am greșit având această poziție. Remarca potrivit căreia meritul cu renovarea sălii respective revine domnului Sorin Frunzăverde e foarte adevărată, dar nu justifică în niciun fel prezența acestuia pe tăblița de la intrare de parcă ar fi menținut județul în pozițiile fruntașe în clasamentul național cel puțin la nivelul pe care Carasul îl avea începând cu două secole în urmă și terminând cu Era Ceaușescu. Oamenii de marcă ai națiunilor își câștigă dreptul de a fi menționați în istorie doar prin fapte de slăvire de neam sau realizări economice care schimbă fundamental și obligatoriu în bine viața poporului din care se trag. Slăvirea liderului de grup care timp de decenii a ținut un județ în sărăcie alimentând cu privilegii camarazii nonperformanței economice a unui județ frumos prin ce a lăsat Dumnezeu, dar sărac și umil prin realizările oamenilor ce l-au condus, nu e drept să dea numele unei săli”, a punctat președintele Dunca.

În plus, Romeo Dunca are și totala susținere a președintelui PNL Caraș-Severin, Marcel Vela. „Nu o să comentez niciodată deciziile lui Romeo Dunca. În primul rând, pentru că am încredere în el. Al doilea motiv este că Romeo Dunca e singurul responsabil de managementul județului Caraș-Severin”, a închis Vela subiectul.