Primarul comunei Iablanița, după ce Guvernul Cîțu nu i-a dat niciun leu: „Sper să pot cumpăra măcar pungi pentru copii de sărbători”

victor terteleaca

La fel ca el sunt și mulți alți primari din Caraș-Severin, care la rectificarea bugetară din toamnă, făcută pe genunchi de Guvernul Cîțu, au fost lăsați pe dinafară.

Zero lei a primit în toamna acestui an Primăria Iablanița de la Guvernul Cîțu, în ciuda faptului că primarul Victor Terteleacă solicitase puțin peste 600.000 de lei, sumă necesară pentru cofinanțarea unor proiecte locale, pentru achitarea unei datorii mai vechi, dar și pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare până la finalul anului.

Odată cu reconfigurarea spectrului politic, și învestirea noului Guvern, Terteleacă speră ca finalul de an să aducă o rectificare bugetară pozitivă pentru toate unitățile administrative-teritoriale din țară, care, la fel ca și cea condusă de acesta, se confruntă cu probleme financiare.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Guvernul Cîțu a fost o mare dezamăgire pentru mine. Mă așteptam la o asemenea situație, să nu fie o rectificare cu plus pentru localitățile care nu au primari PNL, tocmai din acest motiv am făcut bugetul în așa fel încât să acopăr salariile angajaților până la sfârșitul anului. La acest capitol nu avem probleme, dar sunt multe altele de achitat, datoriile pe care le-am preluat, cofinanțările pentru proiectele aflate în derulare. Sper din tot sufletul ca noul Guvern să se gândească și la noi, și să dea o rectificare pozitivă, până la finalul anului. Vă spun sincer, mă văd neputincios să achiziționez o ghirlandă pentru sărbători, nu am lansat nicio comandă, pentru că nu am sursa financiară. Cu efort vom rezolva și vom aloca bani pentru pungile de Crăciun ale copiilor de la școală și grădiniță, pentru că mi-ar părea rău dacă nu am putea face nici măcar acest gest de sărbători!”, ne-a declarat Victor Terteleacă, primarul comunei Iablanița.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/