Primarul comunei Goruia nu se luptă cu morile de vânt, ci cu… toaletele!

Totul spre binele consătenilor săi care, atunci când petreceau la căminele din sat, erau nevoiți să se ducă pe „sub nuci”.

Demarate în luna noiembrie a anului trecut, lucrările de modernizare a căminului cultural din Gârliște intră în linie dreaptă, spre satisfacția primarului Ion-Răzvan Văcărescu-Filip. „Mă lupt cu toaletele la Gârliște! În proporție de 80%, sunt terminate. Noi la căminele culturale nu avem toalete. Or, ăsta e primul lucru dacă ții ceva. Vino la cămin, că te duci pe sub nuci! Ei, și așa, am început lucrările prin noiembrie, iar acum suntem aproape de final cu ele. Exista o toaletă în trecut, însă era una improprie, care nu avea nici apă, și era și foarte îngustă. Acum am făcut una la parametrii normali, omenești! Am făcut și terasă în spatele căminului, căci m-am gândit că dacă ai cămin, îți trebuie și loc pentru fumat, cu scară de incendiu, cu totului-tot, așa cum scrie la carte. S-au mai făcut reparații la fațadă, la coș, la scena pentru muzicanți. Pentru această lucrare s-au alocat fonduri din bugetul local, în sumă de aproximativ 140.000 de lei.”, a explicat primarul din Goruia.

O lucrare similară urmează să fie executată și la căminul cultural din Goruia, unde pe lângă construirea de toalete ar mai fi nevoie și de schimbarea acoperișului. „La Goruia urmează să fac tot așa, toalete, pentru că nu avem, și dacă vor trece vremurile astea, și ni se va permite să facem din nou nunți, măcar să știm că avem și aici toalete. Este un lucru elementar! Eu voi lucra la buget, iar anul acesta ne apucăm sigur și de acoperiș aici. Voi vedea împreună cu proiectantul dacă trebuie schimbați toți cornii sau numai o parte din ei. Țigla știu sigur că o vom înlocui toată, să nu mai avem probleme atunci când plouă.”, a conchis Ion-Răzvan Văcărescu-Filip.