Piste de biciclete și spații verzi la Caransebeș! Cele două proiecte sunt în evaluare

Două proiecte deosebit de importante pentru caransebeșeni sunt în evaluare în prezent. City managerul Primăriei Caransebeș spune că municipiul de pe Timiș și Sebeș ar putea avea piste de biciclete și spații verzi amenajate în viitorul apropiat.

Primăria Caransebeș are în vedere 3 variante ale acestor piste, Florin Bogdea spunând că se va alege o variantă care va fi integrată în varianta Consiliului Județean.

Vreau să vă spun că sunt în evaluare 2 proiecte mari, pistele de biciclete și spațiile verzi, în momentul de față sunt în evaluare la Minister Lucrărilor Publice și Dezvoltării. Vreau să vă spun că am fost la o ședință la Consiliul Județean unde a fost și domnul președinte Romeo Dunca și domnul Coco Galescu și am constatat că municipiul Caransebeș și noi ca Primărie nu eram prinși în proiectul grandios pe care-l implementează Consiliul Județean, dar am fost invitați și a fost un lucru bun, pentru că ne-am putut exprima dorința noastră și anume să legăm de pista mare de biciclete, prevăzută în întreg județul și Municipiul Caransebeș cu ieșire spre Borlova. Este o zonă turistică, practic o deschidere spre Muntele Mic și o ieșire spre Poiana Buchin, cu intrare pe partea de Semenic, să ne ducem până sus la Gărâna.”, ne-a precizat Florin Bogdea.

City managerul Primăriei Caransebeș a mai spus că s-au depus toate documentațiile, proiectul fiind în evaluare pe POAT (Programul Operaţional Asistenţă Tehnică – Fonduri Structurale), iar dacă se va aproba, în municipiul Caransebeș vor fi realizați 15 km pentru piste de biciclete:

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Vrem să prindem zona Teiuș, cartierele până la ieșirea spre Borlova, deci totul va fi legat pe o pistă comună și din Teiuș să ieșim pe zona Poiana Buchin. Aceste piste pot fi folosite și de acele biciclete electrice până la urmă, trotinete și tot ce înseamnă partea aceasta. Dacă se face evaluarea și cei de la Minister dau acceptul urmează semnarea contractelor și implementarea.”, a mai spus city managerul Primăriei Caransebeș Florin Bogdea.

Pe lângă piste de biciclete, un al doilea proiect se referă la spațiile verzi, la parcurile din cartiere, la amenajarea a aproximativ 6 parcuri și zone verzi.

banner maxagro