Dunca strigă hoții, dar când trebuie să dea cărțile pe față… le ascunde! „Nu cred că e bine să se știe”

A trecut mai bine de jumătate de an de când Romeo Dunca a preluat șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, iar în toate aceste luni, în aparițiile sale publice, l-am auzit repetând, aproape obsesiv, faptul că este înconjurat de hoți. Că se fură din asfaltul județului, că s-au efectuat plăți de-a lungul timpului pentru lucrări nerealizate, dar recepționate, că va curge cu plângeri penale. Pe care însă nu prea vrea să le arate nimănui.

În plenul ședinței de miercuri a Consiliului Județean Caraș-Severin, consilierul PSD Ioan Crina i-a solicitat lui Romeo Dunca să prezinte o solicitare legată de sesizările penale la care acesta tot face referire. „Domnule Dunca, tot aud de la dumneavoastră plângere penală, plângere penală, prejudiciu… Bănuiesc că au la bază niște fapte reale lucrurile respective, da? În numele cui faceți plângerile astea penale? Că dacă le faceți în numele Consiliului Județean, ar trebui să știm și noi. Dacă le faceți în nume personal, atunci este altă discuție. Dar dacă le faceți ca și instituție prejudiciată, ca și președinte al CJ, trebuie să veniți aici cu ele. Ar trebui să știm și noi de ele că tot aud: plângere penală, prejudiciu.”, a spus Crina.

Romeo Dunca i-a răspuns lui Crina, precizând că sesizările au fost făcute „în numele celor care au fost prejudiciați și în numele Consiliului Județean” și că dorește să cunoască astfel de amănunte să vină și să le ceară personal. Crina a insistat însă: „Nu vreau să mă informați personal, să o faceți în fața consiliului, căci am fi cu toții interesați să aflăm pe numele cui s-au făcut aceste sesizări”.

De cealaltă parte, Darian Ciobanu, secretarul județului, a intervenit în discuție, menționând că: „dacă se identifică un prejudiciu sau se impută o plângere penală, atributul președintelui este acela de a recupera respectivul prejudiciu. Însă, să facem o informare în Consiliul Județean pe această temă, mi se pare prea mult și urmărirea penală este și secretă!”.

Social-democrata Gabriela Stuparu i-a atras atenția lui Ciobanu, adresându-se, totodată, și lui Dunca: „Domnule președinte, să știți că oricare dintre noi putem să vă solicităm relații cu privire la activitatea dumneavoastră. Deci dacă faceți această informare sunteți absolut în regulă, nu greșiți cu nimic. Pe de altă parte o să fac o precizare cu privire la faza secretă de la Parchet. Nu este secretă, domnule secretar, este nepublică doar. E o diferență!”.

La finalul ședinței, președintele Romeo Dunca a fost întrebat de Express de Banat ce părere are despre solicitarea consilierului Ioan Crina. „Eu cred că putea să vină la mine. Nu cred că era o problemă, putea să vină și să ceară orice lămuriri și noi i le dădeam. Nu cred că este ok să le trimitem tuturor consilierilor să vadă. Deci nu mi se pare oportună (n.r. solicitarea). Dacă există niște nelămuriri, le rezolvăm punctual. Ați văzut că într-un final doi consilieri și-au manifestat această dorință și nu cred că trebuia făcut atâta caz. Era mai simplu să vină și să ne întrebe. Domnule, care-i problema, și le arătam. Nu cred că e bine să se știe!”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/