Primăria Reșița vrea să se mute în casă nouă!

Banii europeni ar putea schimba fața uneia dintre clădirile emblematice ale Reșiței, sub cupola căreia primarul Ioan Popa își dorește să concentreze toate serviciile și compartimentele primăriei care, în prezent, sunt dispersate în mai multe zone ale orașului.

În ultimii ani, s-a tot vorbit despre problemele financiare ale Casei de Cultură a Sindicatelor din Reșița și despre neputința celor care au condus-o de-a lungul vremii, în încercarea acestora de a o salva de la faliment. La un moment dat, s-a pus chiar problema preluării instituției de la UCM Reșița, care administrează edificiul, de către Consiliul Județean Caraș-Severin, în ideea înființării unui centru cultural, însă și această variantă a fost sortită eșecului.

Zilele acestea, edilul Ioan Popa a readus în discuție subiectul Casei de Cultură, pe care își dorește să o preia și să o reabiliteze cu fonduri europene.  „Casa de Cultură este evaluată la circa șase milioane de euro. Prin Ordonanța nr. 200 din octombrie anul trecut, ea poate fi preluată de către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, se scade datoria respectivă din datoriile UCM Reșița și se transferă către Primăria Reșița fără sultă financiară, iar asta ne-ar da posibilitatea să facem un proiect pe fonduri europene și să reabilităm clădirea în întregimea ei. Are 11.000 de metri pătrați.”, a explicat Ioan Popa.

Odată cu reabilitarea edificiului, Popa își dorește și transformarea unei părți din clădire în primărie. Cu alte cuvinte, toate serviciile primăriei să fie concentrate sub același acoperiș, și nu răsfirate prin tot orașul, cum se întâmplă în prezent. „Dorința mea este aceea de a muta primăria cu totul acolo. Adică ea are două componente: zona de sală de spectacole, cu foaierele, cu amfiteatrele, cu toată zona respectivă, iar în partea cealaltă este o zonă cu multe niveluri, cu foarte multe spații, pe lângă Biblioteca Județeană, în care am putea, practic, să acomodăm toată primăria. Noi suntem acum dispersați în patru locuri: Blocul 800, sediul actual, unul lângă C.E.C. Mai avem la Poliție un spațiu, unde avem Buletinele și Starea Civilă, și, de asemenea, o parte de Asistență Socială – în Muncitoresc. Deci, suntem cam împrăștiați în tot orașul, și atunci am aduce toată lumea la un loc și ar fi mult mai ușor și pentru cetățeni.”, a mai precizat primarul Reșiței.