Policlinica din Bocșa a avut aceeași soartă cu spitalul din localitate, fiind închisă cu ani în urmă, în timpul guvernării PDL. Cu o suprafață de 1.000-1.200 de metri pătrați, imobilul poate servi foarte bine la nevoile stringente ale momentului generate de epidemia de COVID-19. Cel puțin așa consideră primarul Eugen Cismăneanțu, cel care a anunțat că este dispus să renunțe la excedentul bugetar al Primăriei în favoarea reabilitării fostei policlinici.
„Văzând nebunia care există în acest moment în toată țara, ne-am gândit că poate va veni momentul în care actul medical va fi suprasolicitat în Caraș-Severin, iar Spitalul județean de Urgență Reșița să nu mai facă față pandemiei. Încă de săptămâna trecută am propus prefectului și Direcției de Sănătate Publică să renovăm și să amenajăm această clădire pentru orice eventualitate. Am solicitat și Consiliului Județean să o preia în administrația sa, să o transforme într-o anexă a Spitalului Județean. Noi venim cu imobilul, ei să o amenajeze pentru desfășurarea actului medical, nu pentru carantinare. Mai mult, Primăria dispune de un excedent bugetar de 2-2,2 milioane de lei, bani pe care îi punem la dispoziția acestor instituții ale statului. Ne angajăm ca, în regim de urgență, să modernizăm clădirea, iar aceste instituții să se ocupe de restul: aparatură și personal medical”, ne-a mărturisit primarul Eugen Cismăneanțu.
Edilul-șef mai spune că de sâmbăta trecută nimeni dintre factorii de răspundere din județ cu care a luat legătura nu l-a contactat. El se arată surprins de reacția acestora, cu atât mai mult cu cât veștile despre evoluția pandemiei nu sunt dintre cele îmbucurătoare.
„Nu este normal să se întâmple așa, prefectul nu știe ce să facă sau să ce măsură să ia, directorul de la DSP lasă impresia că se teme de o astfel de propunere. Aștept ca măcar Consiliul Județean să se implice, pentru că, repet, aici nu este vorba de un act politic, ci de niște responsabilități majore”, este de părere primarul Bocșei.
Cismăneanțu mai spune că excedentul de 2 milioane de lei reprezintă o sumă importantă, renunță la ea pentru a da o mână de ajutor la reabilitarea și amenajarea fostei policlinici. Cu acești bani, Primăria își propusese să înceapă sau să continue anumite investiții în oraș. În principal, este vorba de modernizarea iluminatului public în Bocșa, lucrări programate în perioada următoare. Ținând seama de conjunctura creată, Eugen Cismăneanțu este convins că „iluminatul stradal poate să mai aștepte, în schimb sănătatea și viața oamenilor, nu!”