Primarul Caransebeșului răspunde în instanță pentru pavelele din curtea Sinagogii!

Audiat inițial în calitate de martor, Felix Borcean este acum inculpat în mod oficial într-un dosar penal în care este anchetată o investiție de puțin peste 3.000 de euro făcută acum doi ani, înainte de marcarea a 125 de ani de la ridicarea Sinagogii din municipiu. Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș consideră că pavarea curții lăcașului de cult s-a făcut nelegal.

Urmărirea penală a început în iunie 2019, față de mai mulți funcționari din Primăria municipiului Caransebeș, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual. În cauză fusese audiat și primarul Felix Borcean. În calitate de martor. Săptămâna aceasta, edilul-șef a fost chemat din nou de către organele de cercetare penală. „Mi s-a adus la cunoștință că am avut calitatea de martor, de suspect, acum de inculpat. Mi se reproșează că l-aș fi instigat pe domnul Ștefan la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual. Fără să mi se aducă la cunoștință în vreun fel, am constatat că mi-a fost instituită și o poprire pe cont, de 20.000 de lei, care să acopere presupusul prejudiciu. Eu nu mă consider vinovat de ceva, dar mi-am angajat un avocat și vom demonstra împreună acest lucru în instanță dacă va fi cazul”, a declarat primarul Caransebeșului pentru expressdebanat.ro.

În dosarul respectiv, nu se impută primarului Borcean sau altcuiva din Primăria Caransebeș că ar fi sifonat bani publici, că ar fi plătit contracte supraevaluate sau lucrări neefectuate, ci că s-a fi făcut o lucrare, din bugetul local, în valoare de 17.450 de lei, în curtea Sinagogii, imobil care nu aparține municipalității, dar cu care se mândresc toți caransebeșenii. Pentru a exista o justificare contabilă, s-ar fi întocmit în fals documente din care rezultă că banii respectivi ar fi fost folosiți, de fapt, pentru unele lucrări de reparații pe o stradă din oraș.