Ministrul Vela, remaniat de premierul Orban! Nu și Tătaru!

Ludovic Orban pregătește remanierea miniștrilor Marcel Vela, Monica Anisie şi Ion Ștefan, susțin surse liberale citate de Mediafax.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, ar urma să fie schimbat de la conducerea MAI, în urma conflictului pe care acesta l-a avut cu premierul Ludovic Orban şi președintele Klaus Iohannis, în perioada sărbătorilor pascale. Vela semnase un protocol cu Biserica Ortodoxă Română prin care angajaţii MAI urmau să împartă lumină în noaptea de Paşte, împreună cu alţi voluntari ai bisericii. Protocolul a fost anulat, însă, după intervenţia şefului statului.

Totodată, şi Monica Anisie ar urma să fie schimbată de la conducerea Ministerului Educaţiei, din cauza „bâlbelor” făcute în gestionarea învăţământului de la distanţă.

Un alt ministru care ar urma să fie demis este Ion Ştefan, după ce acesta a fost acuzat că şi-ar fi angajat în sistem rudele. Ministrul Lucărilor Publice a intrat în atenţia presei şi cu o declaraţie controversată. Acesta a spus că are o casă mare, de aproape 1000 mp, deoarece constructorul ar fi greşit o grindă şi aşa s-a trezit cu un etaj în loc de mansardă.

Pentru organizarea alegerilor locale, PNL aşteaptă decizia CCR cu privire la ordonanţa modificată de parlamentari, care prevede că data alegerilor locale din 2020 se decide de către Parlament, nu de către Guvern, aşa cum prevede legea în vigoare.

Premierul Orban are și alte motive pentru a-l remania pe Marcel Vela, dar deocamdată nu pare deranjat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta își bate joc în fiecare zi de sistemul de sănătate din Caraș-Severin, iar faptul că în farmacia soției sale s-au vândut măști la prețuri nesimțite, fără a se elibera bon fiscal, e mai mult decât revoltător.