Primarul Borduz își recunoaşte vina!

Edilul-şef al comunei Fârliug pledează vinovat în această dimineaţă într-un dosar instrumentat de DNA în care au mai fost condamnate alte cinci persoane.

UPDATE 12:54

Deși Ioan Borduz era pregătit să afle astăzi sentința, din cauza unei lipse de procedură cu unul dintre inculpați, verdictul a fost amânat pentru data de 19 februarie.

Ioan Borduz s-a hotărât să-şi recunoască vinovăţia la doi ani de la trimiterea sa în judecată, dar o face doar pentru a-şi mări semnificativ şansele de a evita să ajungă în puşcărie. Primarul Fârliugului e acuzat de deturnare de fonduri europene după ce a cheltuit o parte din banii destinaţi unui proiect transfrontalier pentru a construi în satul aparţinător Dezeşti o piaţă acoperită. Borduz s-a apărat în permanenţă susţinând că nu a băgat vreun leu în propriul buzunar, ci a economisit nişte bani pe care i-a cheltuit în folosul comunităţii şi nicidecum al său personal.

Nu a ştiut cum se lucrează cu fondurile europene!

Cum cinci dintre cei şapte inculpaţi şi-au recunoscut vinovăţia, aşa cum au arătat procurorii DNA, şi au primit pedepse neprivative de libertate, primarul Borduz nu a avut, practic, de ales. Procedura simplificată după care a ales să fie judecat îi aduce sigur condamnarea. ,,Având în vedere şi poziţiile celorlalţi coinculpaţi din dosar, clientul meu a înţeles să uzeze de art.320.1 din Codul de Procedură Penală, cu precizarea că ceea ce i se impută dumnealui că ar fi făcut la Dezeşti se află, practic, acolo. În opinia mea a fost o greşeală minoră referitor la faptul că nu a cunoscut procedurile de demarare a acelui proiect. Trebuie spus însă că acel proiect a fost făcut pentru comună, a rămas comunei, nu l-a luat primarul Borduz. În circumstanţiere voi depune multe caracterizări şi voi arăta procentul cu care a fost ales în ultimele trei mandate”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Vrea să-şi păstreze funcţia!

Edilul din Fârliug speră să aibă o soartă similară primarului de la Prigor, care nu numai că a scăpat de puşcărie, dar şi-a păstrat şi funcţia. ,,Aşteptăm o pedeapsă neprivativă de libertate, în principal cu suspendarea simplă, sub minimul prevăzut de lege. Voi aduce în vederea instanţei sentinţa dată de Tribunalul Caraş-Severin în cazul primarului de la Prigor, acuzat de luare de mită, care a primit un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, sentinţă nerecurată de Parchet, astfel încât şi primarul Borduz să-şi poată duce mandatul la bun sfârşit şi, de ce nu, să fie ales şi pentru alte mandate”, a mai spus Bolosin.

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla decizia instanţei în cazul primarului Borduz!

Comments

  1. ALEXANDRU NEMOIANU says:

    Sunt constient ca din motive editoriale expressdebanat(o admirabila publicatie) nu poate afirma ceeace din acest caz si din cazul Prigor,mitarnicul Verindeanu,rezulta clar:sistemul de justitie este mafiot,facut sa apare pe adminitratorii incorecti.

  2. dorina says:

    Ori ai fost incompetent,ori zici ca n-ai fost atent, fonduri cand ai accesat si apoi le-ai deturnat.”-Mila! Vreau cu suspendare, nu imi place la racoare!Ba mai mult..eu precizez, functia vreau s-o pastrez.” Va intreb acum pe toti, cand o sa scapam de..h..pardon, incompetenti?