Nume grele au sărit în apărarea lui Chebuțiu!

Foştii directori ai uzinei reşiţene, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, caută soluţii pentru a scăpa de arestul preventiv în care se află de la mijlocul lunii decembrie a anului trecut.

Acuzaţi de fapte deosebit de grave care au avut drept consecinţă prejudicierea cu peste zece milioane de euro a UCMR, după cum a anunţat Direcţia Naţională Anticorupţie, Chebuţiu şi Preda au cerut Tribunalului Timiş să-i elibereze condiţionat. Prima cerere de eliberare care a fost pusă în discuţie astăzi de instanţă l-a vizat pe Adrian Chebuţiu. Acesta a încercat să convingă instanţa ironizându-i pe procurorii anticorupţie, care nu s-ar pricepe la afaceri, dar a adus în sprijinul său şi cuvinte măreţe rostite de oameni grei ai judeţului şi nu numai. Potrivit Pressalert, cererea de punere în libertate a fost însoţită de mai multe caracterizări. Printre cei care ar fi arătat ce băiat bun este Chebuţiu s-ar număra, potrivit sursei citate, Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean, şi chiar Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, cu care fostul boss de la UCMR a avut mai multe schimburi de replici acide. Ar mai fi vorbit în termeni laudativi despre el Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, un lider sindical şi mai mulţi oameni de afaceri din străinătate.

Magistraţii timişoreni nu s-au lăsat impresionaţi însă şi au respins cererea lui Chebuţiu, astfel că rămâne în arest preventiv. Acesta are posibilitatea de a ataca decizia cu recurs la Curtea de Apel Timişoara. Adrian Preda va veni şi el în faţa instanţei cu o cerere similară în zilele umătoare.