Primarul Borcean: „Oamenii politici s-au gândit permanent doar la interesul propriu! Nu m-a ajutat niciun senator sau deputat!” [UPDATE]

Edilul-șef al Caransebeșului nu mai menajează pe nimeni. Astfel, îi acuză pe parlamentari, implicit pe cei din Caraș-Severin, că nu au făcut nimic concret pentru județ, ci s-au bătut doar pentru propriile interese! 


Potrivit celor mai recente sondaje, PNL nu reușește să profite, să crească în preferințele cărășenilor, după ce PSD a fost zdruncinat serios în județ de plecarea lui Ion Mocioalcă, dar și de „performanțele” Guvernului Dăncilă. Liberalul Felix Borcean, liderul PNL Caransebeș, consideră că nu se întâmplă nimic spectaculos în Caraș-Severin pentru că nici la nivel național liberalii nu sunt prea determinați. „Poate e timpul să se primenească și clasa asta politică, pentru că oamenii politici s-au gândit permanent doar la interesul propriu. Este o perioadă când interesul propriu poate nu se mai poate așa de ușor materializa și din motivele astea nu se întâmplă nimic, e o letargie politică. Nu se mai pot mișca la fel, ca peștele în apă. Erau interese, se făceau lucruri, se mutau munții. Acum, a început să le fie cam frică și nu știu să facă altceva nici în PNL, nici în PSD. De ce nu reușesc? Pentru că nu vor, nu îi preocupă teraba asta, nu au tendințe expansioniste politice. Eu cel puțin sunt mulțumit de ceea ce sunt, trebuie să îmi văd de treaba mea aici, iar dacă voi deveni sau vor deveni alți primari oameni politici vor deveni prin performanțele pe care le obțin în cei patru ani sau opt ani de mandat. Atunci vei deveni om consistent, când ai făcut ceva în comunitate, când ai cu ce să te lauzi. Nu prin șmecherii, alianțe, frății și prostii dinastea”, a comentat Felix Borcean ceea ce se întâmplă astăzi în scena politică, dar mai ales în spatele ei.

Avându-l la un moment dat chiar pe premierul Sorin Grindeanu în biroul din primărie, pe amicul său din adolescență, Felix Borcean a visat proiecte și investiții în Caransebeș. Promisiuni a primit însă și de le alți politicieni cu funcție, cu greutate. S-a convins însă că au fost doar vorbe goale. „Din experiența mea scurtă de primar, să știți că nimeni nu te ajută, nu îți face nu știu ce favoruri la nivel guvernamental niciun deputat sau senator. Nici un senator sau deputat nu ne-a întrebat vreodată cum să facem ceva, nici dintr-o parte, nici dintr-alta. Singurul deputat, din comunitatea evreiască, a venit la Caransebeș și a spus: «Domnule, eu voi face o rectificare bugetară și veți primi bani prin Consiliul Județean pentru renovarea Sinagogii». Este o chestie minoră, dar singura! E vorba despre Silviu Vexler, reprezentantul comunității evreiești în Parlamentul României. I-am și zis: «Domnule, sunteți singurul care a venit cu ceva concret!  În rest, să lauzi primarii în partid, e frumos, dar nu îți umple buzunarul!”, a mai afirmat Borcean.

UPDATE, ora 10.50

Senatorul PNL Marcel Vela, omul căruia Felix Borcean îi datorează în mare măsura funcția de primar, i-a replicat ironic și tăios edilului de Caransebeș: „Sunt de acord cu Felix. Senatorii și deputații sunt vinovați că nu se face nimic în Caransebeș!”