Noi recorduri feroviare pe ruta Banat – Bucureşti!

Un tren Timișoara Nord – București Nord, blocat între Topleţ şi Orșova, a ajuns duminică la ora 18:00 în capitală, cu 9 ore şi jumătate întârziere, în condițiile în care trebuia să ajungă dimineață la 8:25. Călătorii au strigat „Rușine!”, în timp ce se grăbeau să părăsească vagoanele, potrivit Mediafax.

Trenul IR-1696, cu plecare sâmbătă seara din Timișoara Nord, cu staţii în Lugoj, Caransebeş şi Băile Herculane, a ajuns în Bucureşti cu mai bine de 9 ore întârziere. Potrivit tabelei de informații, trenul avea 200 de pasageri şi trebuia să ajungă în Bucureşti ieri dimineața, la ora 8:25.


„Rușine! Stăm de atâtea ore în tren, în frig nemâncați. Nimic! Rușine!”, a strigat un bărbat în timp ce părăsea peronul, ieri la ora 18.

Un alt pasager spune că a fost pregătit: „Noi am avut mâncare la noi, am fost pregătiți. Niciodată nu am făcut atât de mult. Am zis că e mai bine cu trenul. Asta e, dacă s-o întâmplat, s-o întâmplat. Nu e nimeni de vin㔄Și-au cerut scuze”, îl completează un bătrân.

O bătrână este revoltată pentru că nu au primit ceai și au fost lăsați în frig: „Cinci ore am stat! Eram înnebuniți de frig. Nu căldură, nu nimic. Un ceai măcar să ne dea. Nici n-au ieșit afară măcar să ne vad㔄Am stat 5 ore și ceva pe loc. (…) Nimic, nimic. (angajații CFR nu le-au adus ceai, n.r) Nu (ne-au spus nimic, n.r.) decât că a căzut pe calea ferată, pe locomotivă un copac, așa o rămas”, a spus alt bărbat, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți, Ramona Nistor, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, că trenul Timișoara Nord – București a plecat din Orșova la ora 13.15. În cursul dimineții de duminică, s-a semnalat că trenul Timișoara-București, cu 200 de călători, era oprit între stațiile Topleț și Valea Cernei. Opt vagoane din zece au fost blocate în tunel, a susținut unul dintre călători, într-o intervenție telefonică, susținând, la ora 11, că așteaptă ca trenul să fie repus în mișcare de șapte ore.

Sursă foto: gandul.ro