Primarul Borcean a trecut la lopată. Caransebeșenii se mulțumesc să-l privească… [VIDEO]

explo 1000x200

Primarul Felix Borcean și-a ieșit din minți și a trecut direct la lopată. Este un mod haios de a spune, pentru că edilul urbei este chiar calm și foarte receptiv la problemele caransebeșenilor.

Cum atitudinea civică este absentă la Caransebeș a dorit să demonstreze că oricine își poate face curățenie în fața propriei case. Doar că astăzi, la ora 8 a dimineții nici un cetățean care locuiește pe strada Cazărmii nu s-a dat jos din pat să sprijine acțiunea de deszăpezire sau mai bine zis de spargere a gheții care s-a format. Menționăm că aseară, într-o simplă postare pe Facebook, precum că trotuarul nu este curățat, Felix Borcean a promis că el va veni să ajute la prima oră a dimineții și cine va dori, va putea să se alăture. S-au alăturat într-adevăr câțiva cetățeni din Caransebeș, printre ei profesori, elevi și chiar un caransebeșean stabilit în Germania care a adus un comentariu la cele postate pe rețeaua de socializare și care noaptea trecută a plecat din Germania pentru a fi la ora 8.00 la Caransebeș. „În Germania, Australia și USA este la fel. Proprietarul este direct responsabil pentru trotuarul direct adiacent cu locuința deținută. Amenda de la Primărie nu este cea mai mare problemă, ci faptul că pot fi dați în judecată pentru orice accident care a rezultat din dispoziția lor de a-și curăța trotuarul. Dar locuitorii din blocuri nu au această responsabilitate în mod direct, ci îngrijitorul blocului pe care îl plătesc. Acești îngrijitori trebuie să curețe trotuarul până la ora 7 dimineața, înainte ca oamenii să plece la lucru. Sursa acestor informații? Le-am trăit”, spune Gabriel Boncalo. El, spre surprinderea primarului Felix Borcean, a condus 9 ore cu mașina ca să ajungă la acțiunea de astăzi.

„Inițial, angajații de la SPIR ar fi trebuit să asigure logistica, dar văzându-mă pe mine lucrând, cu puținii oameni care au dorit să ajute, s-au gândit să ne dea o mână de ajutor. Am împrăștiat cu clorură de calciu ca să mai topească din gheață și am lucrat cam două ore să curățăm trotuarul care se întinde de la fântâna Maria până în dreptul parcului. Este una dintre cele mai periculoase străzi pentru traficul pietonal. M-a emoționat atitudinea civică a lui Gabriel Boncalo, unul dintre cei mai implicați cetățeni în a sesiza, pe rețelele de socializare, problemele din Caransebeș. Îl felicit pentru ceea ce face în continuare pentru Caransebeș”, a menționat Felix Borcean.

Nu cu mult timp în urmă, Felix Borcean felicita proprietarii de apartamente din zona Cazărmii pentru modul cum arată cartierul, însă a rămas dezamăgit de atitudinea acestora, care au preferat să observe de după perdea acțiunea de astăzi, în loc să dea o mână de ajutor, că doar și pentru ei s-a curățat trotuarul. „E adevărat că în aceste blocuri locuiesc în special persoane mai în vârstă, care nu pot să depună o astfel de muncă, dar cred că sunt și mai tineri și dacă s-ar fi intervenit de la bun început, când zăpada era proaspătă, cred că nu se ajungea în situația aceasta”, a mai spus tânărul primarul Felix Borcean.

banner 970 x 250